40 okul kullanılamaz durumda

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının beşinci birleşimi gerçekleştirildi. Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Su Kanalizasyon Ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu’nun hazırladıkları raporda Edirne’ye bağlı köylerdeki okul binalarının kullanım durumları ve merkeze bağlı köylerin kanalizasyon sistemleri görüşüldü.
40 okul kullanılamaz durumda

Edirne İl Genel Meclisi 1’inci Başkan vekili Şenol Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı bir önceki toplantı tutanaklarının okunmasının ardından komisyonların hazırlamış oldukları raporların okunması ile devam etti.

40 okul binası kullanılamaz durumda!

İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından Edirne köylerindeki okul binalarının kullanım durumu konulu hazırlanan komisyon raporunda, Merkez’e bağlı 36 köyün 23 tanesinde bulunan okul binalarının sağlam olduğu tespit edildi. 13 köyde bulunan okul binaları ise kullanılamaz durumda olduğunu hazırlanan raporda yer aldı. Süloğlu İlçesine bağlı 10 köyde bulunan okul binalarının 4 tanesi sağlam, 6’sı ise kullanılamaz durumda. Lalapaşa ilçesinde bağlı köylerin okul binalarının 21’i ise kullanılmaz durumda olduğu tespit edildi.

Kanalizasyon sistemi bulunmuyor

Su kanalizasyon ve katı atık hizmetleri komisyonun hazırladığı raporda Edirne iline bağlı 254 köyün kanalizasyon sistemi yer aldı. Hazırlanan raporda, merkeze bağlı Bosna Köyü ve Budakdoğanca Köylerinde kanalizasyon sisteminin bulunmadığı tespit edildi. Lalapaşa ilçesinde ise Hüseyinpınar, Saksağan ve Uzunbayır Köylerinde kanalizasyon sistemi bulunmuyor. Keşan ve Enez ilçelerinde ise Yeşilköy, Çelebi Sazlıdere, Çandır, Hisarlı ve Umurbey Köylerinde kanalizasyon sisteminin bulunmadığı tespit edildi.

Sivrisinek, karasinek ilaçlanacak

Çevre ve Sağlık komisyonunun hazırladığı raporda ısınan havalar nedeniyle sivrisinekler dere yataklarına larva bırakarak çoğaldıklarından bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önüne geçebilmek için erken davranılarak larva ilaçlanmasıyla yok edilmesinin görevi Tarım İlçe Müdürlüklerince yapıldığı belirtildi. Raporda ayrıca “sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelerle mücadele belediye mücavir alanlarında belediyelerce, İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan yerlerde ise İl Halk Sağlığına bağlı ekipler ile Kaymakamlıklar başkanlığında çeltik komisyonları marifetiyle yapılmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

“Ekonomik kalkınma sağlamak hedeflenmektedir.”

Havsa İlçesi’nde hayvancılık faaliyetlerini geliştirerek daha modern ve daha geniş bir pazar yeri kurularak ekonomik kalkınma sağlamanın hedeflendiği belirtildi. Raporda, “İyileştirilmiş koşullar ve kapasite artırımı sayesinde tüketiciler tarafından tercih edilen bir pazar olacak ve hayvancılıktan sağlanan gelir artacaktır.” İfadeleri yer aldı.

Tarım ve Hayvancılık komisyonun hazırladığı hayvan pazarı yeri projesi konulu raporda Havsa ilçesinde 2017 TUİK verilerine göre 19 bin 7 yüz 86 büyükbaş, 11 bin 7yüz 41 adet küçükbaş hayvan bulunmakta olduğu tespit edildi. İlçede kurulan hayvan pazarının Marmara Bölgesi’nin en büyük pazarlarından birisi olduğu ve iyileştirilmiş koşullar ve kapasite artırımı sayesinde hayvan pazarına olan talebin üreticiler tarafından da artacağı tespit edildi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Kasım 2024, 05:51 tarihinde yazdırılmıştır.