Öğrencilere Sabah Kahvaltısı

OKULUMDA BESLENİYORUM" PROJESİ
 Öğrencilere Sabah Kahvaltısı EDİRNE Valiliği'ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 'Okulumda besleniyorum' projesi kapsamında, çoğunluğunu Roman çocukların okuduğu 5 okulda bin 375 ilköğretim öğrencisine sütün de içinde bulunduğu sabah kahvaltısı veriliyor. Öğrencilere ilk kahvaltılarını Edirne Valisi Gökhan Sözer dağıttı.

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mili Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile birlikte Roman çocukların okuduğu okullarda 'Okulumda besleniyorum' projesini geliştirdi. Proje kapsamında, Roman çocuklarının okuduğu Fevzi Paşa, Cumhuriyet, Mustafa Necati, Mimar Sinan ve Meriç İlköğretim Okulları'nda okuyan bin 375 öğrenciye sabah kahvaltısı olarak ücretsiz süt ile simit yada poğaça dağıtılıyor. Vakıf yetkilileri kahvaltının aylık maliyetinin 24 bin 550 lira olduğu ve bu sayede öğrencilerin devamsızlık oranı büyük ölçüde ortadan kalktığını söyledi.

KAHVALTIYI VALİ DAĞITTI

Şubat ayında başlayan projeyi yerinde incelemek için Edirne Valisi Gökhan Sözer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci Meriç İlköğretim Okulu'na gitti. Okulda sınıfları tek tek gezen Vali Sözer, öğrencilere kendi elleriyle süt ve poğaça dağıttı. Ardından da öğrencileri sözlü sınava tutu. Vali Sözer'in sorularını cevaplayan öğrenciler 'aferin' aldılar.

ÖRNEK PROJE

Projenin amacının, düzenli şekilde kahvaltı yapamayan ve okula devam etmeyen edemeyen özellikle dezavantajlı çocukların beslenmesini sağlamak olduğunu söyleyen Edirne Valisi Gökhan Sözer, "Çoğunlukla okula öğrenciler beslenmesini yapmadan geliyor. Bu da okul başarısını düşürmekte ve çocuklarımızın sağlıklı gelişimine engel olmaktadır. Bu proje ile öğrencilerimize sabahları kahvaltı verilerek beslenmeleri ve okullarına devamlarını sağlamaktadır. Beslenme de mutlaka süt veriyoruz. Çünkü süt temel besindir. Bu dezavantajlı öğrencilerimize yapılan çeşitli projelerden bir tanesidir. Sosyal, yardım ve destek amaçlıdır. Buda Türkiye'ye örnek olacak bir beslenme projesidir. Dezavantajlı gruplarda okula devamsızlık yüksek ve bu öğrencilerimiz okula devam etse de etmeseler de kahvaltı yapmadıklarını tespit ettik. Bu çocuklar kahvaltı nedir çoğunlukla bilmiyor. Düzensiz beslenmeyle sağlıksız nesiller yetişiyor. Proje Şubat ayında başladı ve devam yüzde 100'e ulaştı. Bu okullarda en büyük sorunumuz devamsızlıktır. Bu zorlandığımız devam konusundaki eksiklik bu oranla önemli ölçüde giderilmiştir. Öğrenciler düzenli olarak okula geliyor ve birinci dersin sonunda beslenmelerini yapıyorlar. Hem beslenmiş oluyorlar, hem de eğitimlerine devam etmiş oluyorlar."dedi.

(Doğan Haber Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:33 tarihinde yazdırılmıştır.