Memur-Sen Edirne İl Divan Toplantısı

Memur-Sen Konfederasyonuna Bağlı Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya,
Memur-Sen Edirne İl Divan Toplantısı
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya,

"Memur-Sen, hiçbir partinin sendikası değildir. Ancak her partili, Memur-Sen'li olabilir" dedi.

Günay Kaya, DSİ sosyal tesislerinde yapılan Memur-Sen Edirne İl Divan Toplantısında, Memur-Sen'in yan yana dizilmiş ve başına bir rakam eklenmiş sayıların büyüklüğü gibi olduğunu belirterek, bu büyüklüğün, vesayeti kırdığını, ekonomik bağımsızlığı getirdiğini, demokratik bir ortama kavuşulmasını sağladığını söyledi.

Memur-Sen'in, temel insani ihtiyaçlar gibi bir görev üstlendiğini ifade eden Kaya, her alandaki boşlukların doldurulmasında önemli bir görev ifa ettiklerini dile getirdi.

Memur-Sen'in bağımsız ve özgür sendikacılık yaptığını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Memur-Sen varlığını ve gücünü üyelerinden alıyor. Memur-Sen'i var eden de binlerce yıllık ortak tarihi geçmişimizdir. Memur-Sen, hiçbir partinin sendikası değildir. Ancak her partili, Memur-Sen'li olabilir. Memur-Sen bu ülkenin iç dinamiğidir. Memur-Sen demokrasinin ve demokratikleşmenin sigortası ve ne kadar önemli olduğunu da referandum sürecinde ortaya koymuştur."

Sendikacılığı İmralı veya Silivri'ye endeksleyenlerle, toplu görüşmelerin finalini imzalayamayan ve güdümünde oldukları siyasi partiden aldıkları tehditle masadan kalkıp gidenlerin, gürültü çıkaran arılar gibi olduğunu iddia eden Kaya, bal yapmayan arının sonu gibi, üyesi için, ülkesi için, milleti için, insanlık için çalışmayan sendikaların da yok olup gitmeye mahkum olduğunu ifade etti.

Memur-Sen'in emekten, ekmekten, insanlıktan, özgürlüklerden ve insanlıktan yana taraf olduğunu da dile getiren Kaya, bağlı sendikaların hepsinin ortak bir çalışma ile bu büyümeye katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

 (Anadolu Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:35 tarihinde yazdırılmıştır.