Tokata Tepki.

BBP Edirne İl Başkanı Arif Köroğlu, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, polise tokat atması, Batman Milletvekili Bengi Yılmaz'ın, polise karşı elinde taş bulundurması ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına tepki gösterdi.Köroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin komşularının her birinde iç karışıklar bulunurken, jeopolitik öneme sahip ülkemizin olmayacak işlerle uğraştığını" belirtti
Tokata Tepki. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in emniyet amiri komisere tokat atmasını "densizlik" olarak yorumlayan Köroğlu, şöyle devam etti:"Kendisi için çok hafif olacak ama yine de söylemeden geçemeyeceğimiz densizliğin bu kadarı da olmaz. Yapılan bu densizliktir ki kamu görevi yapan Emniyet Şube Müdürüne kalkıp tokat atan halkın temsilcisi diye ortada gezinen bir kendini bilmez milletvekili Sebahat Tuncel çıkıyor ortaya.

 Daha bu şoku atlatmadan ardından da Batman'da Bengi Yılmaz isimli bir milletvekili üzerinde terör örgütü diye tabir edilen bir grubun kıyafetini giyip halkın galeyana gelmesini engellemek yerine onları provokasyona sürükleyip elinde taş ile sokaklarda geziyor, trafiği kapatıyor ve polisi taş atmakla tehdit ediyor.

Bu da yetmezmiş gibi Van'da bir milletvekili daha çıkıyor bu seferde polisin şapkasını kafasından alıyor. Bütün bunlar devam ederken BDP Genel Başkanı olacak şahıs kalkıp haklıymış gibi bir de açıklama yapıp bu ülkenin güvenliğini sağlayan asker ve polisine AKP'nin özel güçleri diye hitap edip aşağılıyor." "Sizler hangi bayrak altında yaşıyorsunuz neyi ispat etmek istiyorsunuz?" diyen Köroğlu, şunları kaydetti: "Siz ki bu milletin haklarını savunasınız diye mi TBMM'ye seçildiniz, yoksa sokağa çıkıp iç isyan çıkartıp dağda gezen bir avuç terör örgütü diye kendilerini anlatan çapulcuya mı önderlik yapıyorsunuz. İlk önce bu ülkeyi dil, din ve ırk yapmaya sonra da varmış gibi Kürdistan Milli Birliği diye adlandırılacak kadar cesaret içinde görüyorsunuz. Çıkarın üzerinizdeki o dokunulmazlık gömleğini de o şekilde konuşun ki, bizde o zaman sizlere cevap verelim.

Normal bir vatandaş olsanız polise tokat, askere kurşun ve yine polisin şapkasını alacak cesareti gösterin de görelim. Sizin yaptığınız bu açıklama ile kendinizi haklı göstererek dış güçlerin provokatörlüğünü açık açık beyan etmiş oluyorsunuz. Daha şeffaf olun ve kimin adına çalıştığınızı söyleyin. ABD mi? Fransa mı? İngiltere mi? yoksa İsrail mi? Unutmayın ki ülkemiz Türkü, Çerkez'i, Laz'ı, Kürdü, Arap'ı ile bir bütünlük içerisindedir. Yönetimi cumhuriyet. Rengini dökülen kandan ve ay yıldızdan almış bayrağı vardır. Bu birlikteliği nesiz ne de sizin gibi düşünen bir avuç çapulcuya bırakılacağını mı sanıyorsunuz."
 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:34 tarihinde yazdırılmıştır.