'AKP İKTİDARI YENİDEN GÜVENOYU ALIRSA KIDEM TAZMİNATINI KALDIRACAK

Eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''AKP iktidarı yeniden güvenoyu alırsa kıdem tazminatını kaldıracak'' dedi
'AKP İKTİDARI YENİDEN GÜVENOYU ALIRSA KIDEM TAZMİNATINI KALDIRACAK Süleyman Çelebi, DİSK Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ile birlikte Edirne'nin Keşan ilçesinde, Genel-İş Sendikası ile Keşan Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında geleneksel olarak düzenlenen kuru fasulye-pilav yemeğine katıldı.
     Yemekte konuşan Çelebi, İstanbul 3. bölgeden CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu hatırlattı.
     Şimdi yeni bir mücadele süreci içine girdiğini anlatan Çelebi, bu mücadeleyi verirken de memurun, esnafın, çiftçinin ve ülkenin mağdurlarının sorunlarını da görev verilmesi halinde parlamentoda savunacağını ve siyasal mücadele içinde çözülmesine çalışacağını belirtti. Çelebi şunları kaydetti:
     ''Bu toplum aldatılıyor, kandırılıyor ve sürekli yalan söyleniliyor. Yalanlarla bu ülke yönetimi sürecini devam ettiriyor. Gasp edilen işçilerin hakları için direnmeye çalışıyoruz. Yeni haklar verilmiyor. Siyaset ve parlamento bize yeni haklar vermiyor. Mevcut haklarımız gasp ediliyor. Ya buna seyirci kalacağız ya da bu süreci sonlandıracağız. Çok önemli tuzaklar kuruluyor. Bu yasa için bizi gaz bombalarına tabi tuttular, copladılar. Şimdi bu Torba Yasanın birkaç maddesini temmuz ayına erteliyorlar.
     Bu arada, belediyelerden sürgünler olacak ya, onun için erteliyorlar. Temmuz'dan sonra bu yasa yürürlüğe girecek. Aşağı yukarı 7 milyon 500 bin kişiyi ilgilendiren Sosyal Güvenlik Yasası'nı da bir yıl ertelediler. Niye? Seçimler var. Bu yalanlarla oyları alıyorlar. İktidara geldiklerinde daha farklı bedelleri bize ödetiyorlar.
     Eğer AKP iktidarı yeniden güvenoyu alıp iktidara gelirse kıdem tazminatı kalkacak. Buradan bütün emekçilere sesleniyorum. Daha sonra bölgesel asgari ücreti getirecekler. Esnek çalışma kurallarını yeniden gündeme getirecekler. Taşeronlaştırmayı yaygınlaştıracaklar.''
    
     -GENEL İŞ GENEL BAŞKANI EKİCİ-
    
     Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici de, işverenle işçilerin oluşturduğu bu güzel tablonun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
     İmzalanan toplu iş sözleşmesi için Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile meclis üyelerine teşekkür eden Ekici, şöyle devam etti:
     ''Özellikle 8 yıldan bu yana iktidarda olan AKP döneminde cumhuriyet tarihinden bu yana elde edilen değerlerin haraç mezat satıldığını görüyoruz. Ama insanlar geçmişi çabuk unutuyorlar. Bizler bu ülke topraklarında doğacağız, burada büyüyeceğiz ve bu ülke topraklarında öleceğiz. Bu hükümet Torba Yasası'nda işçilerle ilgili maddeleri Temmuz'a erteledi. Bu iktidar 12 Haziran'da tekrar iktidara geldiğinde bırakın bu haklarımızı, kıdem tazminatlarımızı bile ortadan kaldıracak. Onun için 12 Haziran'daki seçimden önce herkes ve emekçiler buna göre oturup iyi düşünmelidir

 

( anadolu ajansı )

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.