Erdoğan'dan Trump açıklaması

HDP'ye tokat gibi cevap: Gelsin PKK kurtarsın sizi
Erdoğan'dan Trump açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li vekillerin hukuka meydan okuduğunu belitrerek "Bizim arkamızda PKK var dediniz, gelsin onlar sizi kurtarsın." dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'li vekillerin tutuklanmasına ilişkin, "Biz kapıları açtık, gelin dedik ne yapacaksanız siyasette yapın. Anladılar mı bunu, anlamadılar? Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor ya… Sen diyor “beni sorguya çağıramazsın” Kimsin sen ya? Dokunulmazlığın kaldırılmış, elbette yargı seni sorgulayacak. Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. E gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok, bizim arkamızda hak var halk var" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

DÜNYAN BEŞTEN BÜYÜKTÜR

Batı'yla asla gözden çıkarmayacağımız ilişkilerimiz var. Endişelerimiz bu bakımdan samimidir. Ama tekliflerimiz de samimidir. Demokrasi adı altında terör destekçiliğine karşı çıkarken muhattaplarımızın geleceğini de düşünüyoruz. BM Genel Kurulu'nda dünya 5'ten büyüktür dedik. Ve 196 ülkenin yaşadığı bu dünyada 196 ülkenin kaderini bir ülkenin 2 dudakları arasına mahkum edemezsiniz. 2. Dünya Savaşı sonrasındaki şartlar bugün yok. Yeniden reforme etmek suretiyle BM Konseyi'nde tüm dünya yer alsın 20 ülke mi, 20 ülke, bunlar orada yer alsın. Yakaladıkları bu fırsatı teperler mi tepmezler, bu yüzden istemiyorlar. Daimi geçici olmayacak, 20 üyenin 20'si de daimi olacak. 2 yıl sonra 10'u değişir, 10'u kalır. 10-10 değişmek böyle bir süreç devam ettirilir. Her ülke ben de orada varım der

DONALD TRUMP YORUMU

Amerika bir seçim geçirdi. Demokratlar 2 dönem sonrası tekrar Cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Böyle bir tercihi gerçekleştirdi. Amerik'da yeni bir dönem başlıyor. Dünyaya temel hak ve özgürlükler noktasında, gerek demokrasi noktasında, gerek bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı olsun."

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:29 tarihinde yazdırılmıştır.