Edirne'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınedeniyle çoğunlu CHP üyesi binlerce kişi ellerinde Türk bayrağı ile yürüyüş düzenledi.
Edirne'de Cumhuriyet Yürüyüşü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü için akşam saatlerinde Mimar Sinan Kapalı Spor salonu önünde toplanan kalabalık ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk Posteriyle yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Atatürk Anıtına yürüdü. Yürüyüşe Edirne CHP Milletvekili Erdin BircanEdirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtı önüne gelen kalabalık burada 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Ne mutlu Türküm Diyene', 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları attı. Atatürk anıtında toplanan kalabalığa konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep GürkanAtatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacaklarını söyledi. Gürkan, "Atatürk ve arkadaşları bu Cumhuriyeti kolay kurmadı. 16 Mayıs 1919'da Marmara Denizi'nden gemiye binerken o birilerinin alkış tuttuğu işgalci gemilerine bakarak geldikleri gibi giderler boşuna demedi. Bu millet böyle büyük ve kahraman bir millettir" dedi.

"CUMHURŞYETE KASTEDENLER KARŞISINDA HALKI BULUR"

Her dönemde haklıdan değil güçlüden yana olanların çıktığını anlatan Edirne Belediye Başkanı Gürkan, sözlerini söyle sürdürdü: 

"Haklıdan değil güçlüden yana çıkanlar, korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe onlarda değişirler. Onlarda dönerler. Döner döner fırıldak olurlar. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Biz gücümüzü Cumhuriyetten alıyoruz. Biz gücümüzü Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden alıyoruz. Anayasamızın il 4 maddesinde değiştirilmesi, değiştirilemez maddelerinde öyle diyor. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik sosyal bir hukuk devletedir. Başkenti Ankara'dır. Şekli Cumhuriyettir. Her ne olursa olsun hangi şartlarda olursa olsun, hangi koşullarda olursa olsun, 1919'da olduğu gibi, 1923'de olduğu gibi, 15 Temmuz 2016'da olduğu gibi, Cumhuriyet'e, Atatürk'e demokrasiye kast edenler karşılarında yine bu büyük Türk milletini bulacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

Konuşmaların ardından anıtta toplanan kalabalık andımızı okuduktan sonra dağıldı.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:23 tarihinde yazdırılmıştır.