Başkana tarih şoku

EDİRNE / 12 Haziran Tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri nedeni ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Etkinlikleri Haftasının 4-10 Temmuz tarihleri arasında yapılması için karar alınması konusunda talimat veren ve talimatının uygulandığını sanan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Moskova’da şok yaşadı
Başkana tarih şoku . MITT Turizm Fuarının açılışında konuşma yapan ve herkesi 4-10 Temmuz 2011 günü Edirne’ye davet eden Başlan Sedefçi, yardımcıları tarafından uyarılarak, Kırkpınar tarihinin 27-4 Temmuz tarihleri arasında olduğu söylendi.
Konuşma sırasında şok yaşayan ve konuşmayı kısa kesen Başkan Sedefçi, kendisine yanlış bilgi veren ve talimatı uygulamayanlar hakkında gerekli işlemi yapacağını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen fuara Edirne Belediyesi özel bir stant açtı. . Edirne standında Kırkpınar Başcazgırı Şükrü Kayabaş konukları maniler ile davet etti. Daha sonra Eyüp Ünlü ve Gökhan Arıcı gösteri güreşe yaptı. Davul zurna eşliğinde pehlivanların gösteri güreşi yüzlerce Rus fuara gelenler ve Moskovalı gazeteciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Rus basının büyük ilgi gösterdiği Edirne standında pehlivanların güreşinden sonra Başçazgır Kayabaş Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi kürsüye davet etti.
KÜRSÜDE ŞOK YAŞADI
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kürsüden fuarda bulunan tüm turizm acentelerini Edirne’de 4-10 Temmuz tarihinde yapılacak yağlı güreşlere davet etti. Konuşmanın bu bölümünde belediye görevlileri Başkan Sedefçi’yi uyararak Kırkpınar’ın tarihinin 4-10 Temmuz değil, 27 Haziran 3 Temmuz tarihleri arasında olduğunu söylediler.
Konukların önünde tam bir şok yaşayan Başkan Sedefçi, neye uğradığını şaşırdı. Kırkpınar tarihinden ve Edirne’den söz eden Sedefçi sinirlenerek konuşmasını kısa kesip sinirli bir şekilde kürsüden indi.
“TALİMATIMI DİNLEMEMİŞLER”
Moskova’da yaşanan Kırkpınar tarihi krizini çevresindekilere hissettirmek istemeyen Başkan Sedefçi, programın bitmesinden sonra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döneleken’i telefonla arayarak kendisinin verdiği talimat dışında neden ayrı bir tarih belirlendiğini sordu.
Edirne heyetinden uzakta Başkan Yardımcısı Döleneken ile uzun ve hararetli bir konuşma yapan Başkan Sedefçi daha sonra, “Ben Kırkpınar’ın finalinin 10 Temmuz günü yapılması talimatını verdim. Ancak buna rağmen 3 Temmuz tarihi belirlenmiş. Arkadaşlar bu konuda beni konuşurken uyardılar. 12 Haziran günü seçim yapılacak. Seçim sonuçlarının kesinleşmesi ve yeni hükümetin kurulması ancak Temmuz ayının ikinci haftasına kadar tamamlanır. Bu nedenle Kırkpınar’a hükümet düzeyinde üst düzey katılım olması için 10 Temmuz tarihinin olmasını istemiştim. Bir önceki hafta olsa hükümet kurulamayacağı için katılım az olur. Bizim derdimiz Kırkpnar’ı tanıtmak.”dedi.
Kırkpınar’ın 650. yılı nedeniyle özel kutlama programı hazırladıklarını ve bunun adeta sobete eder gibi tarihinin öne çekilmesinin doğru olmadığını kaydeden Başkan Sedefçi, “Kırkpınar’ın tarihi Moskova’da açıkladığım gibi olacak. Yeni bir karar alıp bakanlığa bildireceğiz. “dedi.

 

 

edirnehaber

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:33 tarihinde yazdırılmıştır.