Engelleri Üreterek Aşalım" Projesi BaşladıAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Engelleri Üreterek Aşalım" Projesi kapsamında eğitimlere başlandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Engelleri Üreterek Aşalım" Projesi kapsamında eğitimlere başlandı.
Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü ve İŞ-KUR ortaklığında, Küçükpazar semtinde bulunan ek birim binasında proje kapsamında "Mis Sabun şekillendirilmesi Mesleki Eğitimi" Edirne Halk Eğitim Müdürlüğü'nde görevli El Sanatları usta öğreticisi Sevim Dayıoğlu tarafından; engelli kursiyerler ile birlikte çalışmalara start verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ile İŞ-KUR Müdürü Şengül Çildam, çalışmaları yerinde görmek ve eksiklikleri tespit etmek amacıyla kursu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, konuyla ilgili olarak, Engelleri Üreterek Aşalım projesinin amacına değindi. Dezavantajlı grup olan engelli bireylere uygulanacak kurslar ile engelli bireylerin var olan yeteneklerini kullanarak mesleki yeterlilik düzeyine ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Özbaş, şunları söyledi: "Mesleki eğitime olan ilgilerini arttırmak bu sayede sosyal yaşama dahil ederek toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır. Edirne ilimizde yüzde 40 sağlık raporu olan hafif düzeydeki karma engel grubuna sahip bireyler ile Mis Sabunu şekillendirmesi konusunda mesleki eğitim vererek el becerilerini, yetenek ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine imkan sunarken, tasarladıkları ürünler ile üretime katkıda bulunmalarını sağlayıp bu sayede toplumda var olmalarını arttırmak en temel amacımızdır. Projemizin hedefi, kursumuzun sonunda kursiyerlerimizin Mis Sabunun şekillendirilmesi konusunda mesleki yeteneklerini sertifikayla belgelendirmektir. Engelli bireylerimizin kurs sonunda tasarladıkları, ürettikleri ürünlerin düzenlenecek sergi ile halka sunulması ve engellilerimizin kursumuz sayesinde ekonomik kazanımlar elde etmeleri ve hayatın içine katılımlarının artması, onların sosyal ve psikolojik açıdan rehabilite edilmelerini sağlamaktır. Projemiz kapsamında; İŞ-KUR Müdürlüğü, kursiyerlerimizin; temrin, demirbaş, eğitim, GSS ve İş Kazası Meslek hastalığı giderlerini karşılamaktadır. Projemiz Mis Sabunu üretimi Modüler programına dayalı olarak sabun şekillendirme, renklendirme ve ürün oluşturma işlemlerini içermekte olup toplamda 248 saatlik bir program dahilinde günde 5 saat, haftada 5 gün ve toplamda 3 ay sürecek şekilde program yapılmıştır. Projemize destekleri için Edirne İŞ-KUR Müdürlüğüne, Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve projemiz kapsamında çalışan tüm personellerimize emekleri için teşekkür ediyor kursiyer kardeşlerimize de başarılar diliyorum." https://www.trakya22.com adresinden 23 Kasım 2024, 05:52 tarihinde yazdırılmıştır. |