Yeni güvenlik planını açıkladı

Başbakan Davutoğlu yeni güvenlik planını açıkladı
Yeni güvenlik planını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası teröre karşı yeni eylem planı için talimat verdiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili brifing aldı. Davutoğlu, brifing sonrası açıklama yaptı. Teröre karşı yeni eylem planı için talimat verdiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

HER İLE ÖZEL EK TEDBİRLER ALINACAK


"Güvenlik açısından kapsamlı değişikliklere gidiyoruz. Her ilimiz valimizin koordinasyonunda ilde güvenlik adına yapılması gerekenleri düzenleyecektir. Her ile özel ek tedbirler alacağız.

ANKARA'YA ÖZEL "BAŞKENT GÜVENLİK KONSEPTİ" GELİŞTİRECEĞİZ


Bugün ele aldığımız en temel husus, Ankara'ya has, Başkent güvenlik anlayışı ve konsepti bağlamında bir çalışmayı en kısa zamanda, bugün ele aldığımız prensipler etrafında şekillendireceğiz ve Başkente has ve Başkentin özelliklerini gözeten yeni bir güvenlik anlayışıyla meseleyi ele alacağız.

NET OLARAK ŞU TALİMATI VERDİM: HİÇBİR ŞEKİLDE MAZARETLE GELİNMEMELİ


Güvenlik birimlerimize net olarak şu talimatı verdim; hiçbir şekilde mazeretle gelinmemeli. Ne ihtiyaç varsa, ne teçhizat takviyesi yapılması gerekiyorsa bunu en süratle yapacağız ve personel takviyesi gerekiyorsa personel takviyesi yapacağız. Ankara'nın özelliklerinden kaynaklanan özel bazı eğitilmiş uzman güvenlik alanları söz konusu ise bunların eğitimi yapılacak.

GÖZALTI SAYISI 22'YE ÇIKTI


Gözaltına alınanların sayısı 22'ye çıktı. Güvenlik güçlerine katkı vermek vatandaşlarımızın görevidir.

KİMSEYE SAPTIRMAYA ÇALIŞMASIN, PKK-YPG BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI


İrtibatlar nettir, kimse saptırmaya çalışmasın. Açık bir şekilde PKK-YPG bağlantısı ortaya çıkarıldı. Salih Neccar'ın YPG ve rejimle ilişkisi tespit edildi. Saldırıyı TAK'ın üstlenmesi YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz.

ABD'NİN YPG POLİTİKASI


Türkiye ile "Ama"sız dayanışma içinde olmalarını bekliyoruz"

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:34 tarihinde yazdırılmıştır.