Trakya Kar Altında

KAR yağışı Trakya'da etkisini sürdürüyor. Yoğun tipi nedeniyle Tekirdağ'ın Saray ve Çerközköy ilçesi'nde 13, Kırklareli'nin Demirköy, Vize ve Kofçaz ilçelerinde ise 28 köy yolu de ulaşıma kapandı. Ekipler, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Trakya Kar Altında  

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giden Trakya'da kar yağışı ve soğuk etkili oluyor. Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle Tekirdağ'ın Çorlu, Çerközköy ve Saray ilçeleri ile Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçeleri'nde devam ediyor. Kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu Çorlu'da gece çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı. Araçları ile yola devam edemeyen vatandaşlar, otomobillerini yol kenarına çekerek yaya olarak evlerine gitti. Karayolları ve belediye ekipleri, yolları açık tutabilmek için kar kürüme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürdü. Kar kalınlığının 23 santimetre olarak ölçüldüğü Çerközköy ve Saray'da da hayat durma noktasına geldi. Kar ve tipi nedeniyle Çerközköy'de 5, Saray'da 8 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu 3 ilçede de okullar bugün tatil edildi. Ankara'da etkili olan kar yağışı nedeniyle dün akşam 19.00'da kalkacak olan Ankara-Çorlu uçuşu iptal edildi.

Kar yağışı Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçesi ile Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı yolunda etkili oldu. Kar kalınlığı Demirköy'de 30, Mahyatepe'de ise 50 santimetreye ulaştı. Okulların bugün tatil olduğu Demirköy'de vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmıyor. 15 köyü bulunan Demirköy'de tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı yolunda etkili olan kar yağşı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri, Avrupa açılan yolun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Kar yağışı nedeniyle Kırklareli merkeze bağlı 4, Demirköy'de 15,Vize'de 8, Kofçaz'da 1 olmak üzere toplam 28 köy yolu ulaşıma kapalı.

DENİZ ULAŞIMI DA ETKİLENDİ

Marmara Denizi'nde 2 gündür etkisini sürdüren şiddetli poyraz, deniz ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, telsiz anonsları yaparak, boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde bulunan küçük tonajlı gemileri, boğazlardan geçmemeleri yönünde uyarıyor. Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan Poyraz ve 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle 11 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi.

Hava sıcaklığınının en yüksek 2 derece olduğu Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli kent merkezinde kar yağışı yok. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ ve Kırklareli'nde kar yağışının bugün ve yarın da devam edeceğini bildirdi.

 

(Doğan Haber Ajansı)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:34 tarihinde yazdırılmıştır.