AK Parti'den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen isimler açıkladı

Sayın Başbakanımız bütün milletvekillerimizle bütün soruların cevaplandırılacağı bir oturuma katılacak. Milletvekilleri aileleri ile birlikte de katılabilecek ve bir beyin fırtınası ortamı hazırlanacak.
AK Parti'den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen isimler açıkladı AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti'nin kurucu üyesi Yaşar Yakış, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve ​Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük​'ün tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Yürütme Kurulu tarafından Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirdi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti'nin kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Yürütme Kurulu tarafından Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirdi. Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK parti milletvekilleri kampa girecekler, araya seçimler girdiği için bir yıldır yapamamıştık. Bu bir yıl içerisinde konuşulacak birçok şeyimiz olacak. Cuma günü kamp açılışı yapılacak. Cumartesi ve Pazar günü yoğun bir çalışmamız olacak. Dış politika, Türkiye'nin yurt dışıyla gerçekleştireceği reformlar gibi konular işlenecek. Değişik salonlarda değişik konular işlenecek. Milletvekillerimiz istediği salonda istediği konuyu dinleyebilecek. Sayın Başbakanımız bütün milletvekillerimizle bütün soruların cevaplandırılacağı bir oturuma katılacak. Milletvekilleri aileleri ile birlikte de katılabilecek ve bir beyin fırtınası ortamı hazırlanacak.

"Türkiye kıyılarına mültecilerin ölü bedenleri vurdu"

Mülteciler konusundaki dram, en çok Türkiye'nin canını yakmaktadır. Türkiye kıyılarına bu mültecilerin ölü bedenleri vurdu. Bütün Avrupa'nın gözü önünde gerçekleşiyor. Bu insanlığa karşı verilebilecek en büyük sınavlardan biridir. Allaha şükür bu sınavlardan yüzünün akıyla geçmiş bir milletiz.

Dünyada şu kadar gıda üretiliyor bu kadar ilaç üretiliyor, ama bu mazlum insanların yaşatılması konusunda kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Suriye meselesini çözümsüz bırakanlar bu insanların ölümünden sorumludurlar. Uluslararası kurular bu insanların hayatını koruyamayacaksa neden vardırlar? Bu kadar toplantıya retoriğe ne gerek var. Türkiye üzerine düşen görevi yerine getirmektedir.

"Bu mezhepçilik fikrine su taşıyorsa..."

Mezheplerin varlığı zenginlik insanlık düşünce mirası için zenginliktir. Bir mezhepçilik fikrine sebep olmak bu mezheplerin varlık fikrine savaş açmaktır. İnsanların geleceklerini kaybetmelerine sefaleti paylaşmalarına neden olmaktadır. Bu sebeple çeşitli siyasi olaylar ortaya çıkarken asıl odaklanması gerekilen konu büyük resme bakmaktır. Bu mezhepçilik fikrine su taşıyorsa tarafın kim olduğuna bakmaksızın bölgeye hizmet etmiyordur.

"Burada iki meşru gücün çatışması yok"

Şunu bilmek gerekir burada iki meşru gücün çatışması yoktur burada gayri meşru bir örgütün hukuk sistemini tehdit etmesi ilçelerimizde kendi bölgelerinde illegal mekanizmalar kurarak anayasal vatandaşlık temelindeki hakları askıya almaktır. Kurulan barikatların özyönetim olarak adlandırılması barbarlığa kılıf giydirmektir. Terör örgütünün eylemlerinden vazgeçmesi çağrısı yapılmasıdır. Siyasiler tarafından hendeklerin savunulması hiçbir şekilde kabul edilemez bir tutumdur. Siyasiler illegal yapıların olmadığı hayatı savunur.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:35 tarihinde yazdırılmıştır.