Trakya'da kar yağışı etkili olmaya başladı.

Trakya'da kar yağışı etkili olmaya başladı.
Trakya'da kar yağışı etkili olmaya başladı.  Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi'nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığınn 10 santimetreyi bulduğu Kırklareli'ndeki Bulgaristan sınırında bulunan Dereköy Sınır Kapısı'nın ulaşıma kapanmamas için karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Balkanların üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi'nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Lapa lapa Yağan kar araçların ve evlerin çatılarını beyaza bürüdü.Sabah işyerlerine gitmek isteyen çok sayıda vatandaş beyaz örtüyle karşılaşınca otomobilleri yerine topu taşıma araçlarını tercih etti. Belediye ekipleri ise kent merkezindeki yollarda

kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.Kar yağışı Tekirdağ'ın Saray,Çerkezköy ilçeleri'nde de etkili oldu.

Kar yağışı Bulgaristan sınırındaki Kırklareli'ne bağlı bağlı Dereköy Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu.Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu yolda karayolları ekipleri sınır kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Kar yağışı nedeniyle köylere de ulaşım güçlükle sağlanıyor.Tekirdağ kent merkezinde kar yağışı hafif şekilde başlarken, Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı yok.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne'de çok bulutlu bir hava, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Perşembe gününe kadar kar yağışının beklendiğini bildirdi.

 

(Doğan Haber Ajansı)
 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.