Pisegor Teoremi…

trakya22.com köşe yazarlarından hakan özaydınlık bu haftaki yazısında
Pisegor Teoremi… Eğitim hayatım boyunca matematik dersi vasatın üzerine bir türlü çıkmamış biri olarak yazım için attığım başlığı fazla cüretkar olarak kabul edebilirsiniz. Ama yüzlerce formül ve teorem içinde hafızamda en çok kalan matematik olgusunu seçmek hakkımdır diye düşünüyorum.

 

Hadi biraz hatırlayalım. Nasıldı Pisegor teoremi? “Bir dik üçgende,İki dik kenarın karelerinin toplamı hipotenüsün karesine eşittir.”

 

 

 

Modern Matematik hayatta ne işimize yarayacak dediğimizde, Öğretmenlerim sürekli olarak “Matematik Hayatın kendisidir. Olayları doğru muhakeme etmeyi öğretir insana.”derlerdi. Hocalarımın sözünü dinleyerek içinde bulunduğumuz Siyasi ortamı yerelde “Pisegor teoremi” ekseninde incelemek istedim.

Dik kenarlardan biri AKP, diğeri ise CHP olsun…Ürettiği siyasi yaklaşım ve halkın yarısı bizi istiyor yalanı ile dikine dikine giden AKP, üçgenin dikey eksende ki doğrusu olsun…Kılıçdaroğlu dönemi öncesine kadar Sosyal Demokrat ilkelerin uzağına gitmekle suçlanan ve bu yüzden iktidar olmayı bir türlü başaramayan CHP ise yatay düzlemin bir doğrusu olsun. (Aslında burada AKP ve CHP sadece siyasi iki kanadı yani sol ve sağ anlayışı temsil eden birer sembol sadece..)

yazının devamı için http://trakya22.com/kose-yazisi/71/pisegor-teoremi.html

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 14:33 tarihinde yazdırılmıştır.