Leman Sam sakın görmesin bunları

Nepal'de öldürme alanlarına toplatılmış yüz binlerce hayvan satırlarla kesildi. Bu dehşet görüntüleri sadece dini bir ayin için yaptıklarına inanıyorlar.
Leman Sam sakın görmesin bunları

Milyonlarca Hindu Nepal, Bariyarpur'daki iktidar tanrıçası Gadhimai tapınağına akın etti. Her beş yılda bir Nepal'e akın eden Hindular iki gün boyunca dini festivalleri gereği güç tanrıçası Gadhimai onuruna hayvan kesiyorlar. Festivalde 300 bin hayvandan sadece Cuma sabahı 5-6 bin mandayı kitlesel olarak katlettiler. 
 
Sivil toplum kuruluşu PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler)'nın açıklamasına göre 2009'daki festivalde 250 bin hayvan öldürüldü. 
 
Nepal'de Hindu tanrıçaya kurban edilmek üzere "öldürme alanı" adı verilen yere manda, kuş ve keçi gibi yüzbinlerce hayvan getiriliyor. 
 
İki gün süren festival ritüeli 5 bin mandanın toplu öldürülmesiyle başladı. 
 
PETA hayvan hakları aktivistleri bu kitlesel hayvan katliamını durdurmak için kampanya başlattılar ancak bu ölümlerin önüne geçemedi.

Hükümet yetkilisi Yogendra Prasad, yaklaşık olarak 2,5 milyon katılanı olan bu festivali engellemenin imkansız olduğunu söyledi. 
 
Festival bugün (Cumartesi) de tanrıça Gadhimai adına kesilecek 100 bin hayvanla devam edecek. 










Stargazete

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:25 tarihinde yazdırılmıştır.