Öğrencileri eyleme Rektör mü itti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, üniversite öğrencilerinin ulaşım zammını protesto gösterileri ile ilgili Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'ı suçlayarak, ''Bu eylemin birinci sorumlusu rektördür, öğrencilerden harç parası alırken fakir öğrenci yok, belediye zam yapınca gençleri eyleme istiyorsun'' dedi
Öğrencileri eyleme Rektör mü itti Sedefçi, Edirne Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Edirne'de dün öğrencilerin yaptığı zam protestosunun sorumlusunun Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran olduğunu ileri sürdü.
     Duran'ın öğrencilerden 700 TL harç parası aldığını ifade eden Sedefçi, şunları söyledi:
     ''Rektör 700 TL isterken öğrenciler ses çıkarmıyor. Biz yüzde 25 zam yapınca kıyamet kopuyor. Rektör de (Belediyenin yaptığı yanlıştır. Eylem yapmak lazım) diyor. Edirne'nin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Kurumlar arasında iyi bir iletişim var. İyi çalışmalar yapıyoruz. Basından birileri bu protestocularla toplantı yapıyor, onları yönlendiriyor. Ben bu olanları anlamıyorum. Bize haksızlık yapılıyor.
     Rektörlük öğrencilere kendi otobüslerini vermezken, biz öğrencilere gezilere gitmesi için bedava otobüs verdik. Ankara'ya, İzmir'e gittiler. Sayın rektör konuşuyor. Ben soruyorum rektöre öğrencilerden neden 700 TL harç parası alıyorsun? Bunu alırken fakir öğrenci yok, belediye gecikmiş zam yapınca gençleri eylem yapmaya itiyorsun. Bu işin birinci sorumlusu rektördür. Resmen rektör öğrencileri yerel bir televizyonda eylem yapmaya çağırmıştır.''
     Edirne halkının yapılan ulaşım zammına karşı olmadığını savunan Sedefçi, ''Edirne'de yaşayan 150 bin kişi ses çıkarmazken, birileri bazı gençleri eyleme itiyor. Dünkü eylemdeki pankartların, afişlerin parasını kim verdi merek ediyorum. O öğrencilere bu malzemeleri birileri mi hediye etti yoksa'' diye konuştu.
    
     -OLAY-
    
     Edirne Belediyesi'nin kent içi ulaşıma yaptığı zammı, dün yaklaşık bin üniversite öğrencisi 2 saat süreyle protesto etmişti. PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan öğrenciler Edirne Belediyesi önüne kadar yürüyerek Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi aleyhinde sloganlar atmıştı.
 

 

a.a ajans

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.