Kobani'de kimler kaldı?

Türkiye’de kaos ortamı oluşturacak provokasyonları tetikleyen HDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş, dün basın açıklaması yaparken tüm Türkiye’yi kandırdığı ortaya çıktı.
Kobani'de kimler kaldı?

Selahattin Demirtaş dün yaptığı basın açıklamasında "25 gündür evimizin içine bu tecavüz çetesi girmeye çalışıyor. Şu an Kobani'ye girip oradaki insanların kellesini kesme çağrıları yapıyor. Kürtlerin kadınları bize helaldir diye fetva çıkarıyor. 25 gündür halkımız bu tecavüz çetesine karşı direnmeye çalışıyor. Biz kendi hükümetimizden, vatandaşı olduğumuz ülkeden bu katliama da sessiz kalmayalım diye çağrı yapıyoruz. Halkımız Suruç sınırında IŞİD'e karşı protesto yapıyor. Fakat IŞİD'e karşı sert bir eleştiri yapmayanlar halkımızı geri püskürtüyor. İşte bunlar kırılma yaratıyor. Başbakan ile görüşme yaptık. Bu süreçleri dilimiz döndüğünce anlatmayı çalıştık, halktaki kırılmayı, öfkenin giderek büyüdüğünü anlatmaya çalıştık. Sayın Başbakan'a Kürtlerin devleti yok mu diye bu kadar sahipsizler dedik. Sayın Başbakan Davutoğlu da 'Hayır Kürtlerin devleti var, biziz' dediler. O halde destek olun dedik" demiş ve Kobani'de sadece sivil insanların olduğunu iddia etmişti.

Fakat, Demirtaş büyük bir yalanla girdikleri kanlı ve ihanet operasyonunu açık ediyordu. IŞİD, Kobani'ye girmeye başladığı anda Kobani halkı Türkiye göç etmişti. Bugün Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı rakamlarla birlikte Türkiye'nin 200 bine yakın Kürt'e kapısını açtığı belirlendi.

KOBANİ'DE ŞUAN KİMLER VAR?

Nüfusun büyük çoğunluğunun Türkiye'ye göç etmesiyle birlikte, Kobani'de kimlerin kaldığı merak konusu oldu. İddialara göre Kobani'de sivil unsurların neredeyse tamamının göç ettiği ve kalanların ise PYD ve PKK militanlarının olduğu belirtiliyor.

KOBANİ'Nİ NÜFUSUNUN 4 KATINA TÜRKİYE KAPILARINI AÇTI

Dikkat çeken detaylardan biri de Kobani'nin gerçek nüfusu 55 bin civarında olduğuydu. Suruç'a Kobani sınırından alınan mülteci sayısı ise Erdoğan'ın açıkladığı son rakamlarla birlikte 200 bin civarında.

 

 

 

 

 

 


dünyavegerçekler

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:24 tarihinde yazdırılmıştır.