Adı, yaptırdığı misafirhaneye verildi

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Orman İşletme Müdürü Enver Kara’nın adı, yaptırdığı misafirhaneye verildi.
Adı, yaptırdığı misafirhaneye verildi Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kırklareli’nin Demirköy Orman İşletme Müdürü Enver Kara’nın adı, yaptırdığı misafirhaneye verildi.

Demirköy İşletme Müdürlüğünde düzenlenen törene, İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, trafik kazasında hayatını yitiren Enver Kara'nın eşi Emine Kara, Kara'nın kayın biraderi Feridun Kalyoncu ile Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Üzmez, törende yaptığı konuşmada, Enver Kara'yı trafik kazasına kaybetmenin acısını hala yaşadıklarını belirtti.

Hayatın anlamadan geçtiğini ifade eden Üzmez, şunları kaydetti:

"Sayın müdürümüz Enver Kara, 2 yıl beraber görev yaptığımız süre zarfında en ufak bir şikayeti bana iletmedi. İşini bilen biriydi, tam bir görev adamıydı. Ben de elimden gelen yardımı yapmaya çalıştım. Çok Çalışkan bir müdürümüzdü. Bu misafirhanenin yapımında da Kara'nın büyük emekleri geçti. Misafirhaneye Enver Kara'nın ismini vermek bizim içim büyük şereftir. Atalarımız ne demiş (At ölür, meydan kalır, yiğit ölür, eseri kalır). Bizler de sayın müdürümüzün ismini kendi yaptığı esere vererek adını ölümsüzleştirdik."

Enver Kara'nın adının yer aldığı plaketin çakılmasından sonra misafirhanenin açılışı yapıldı. Törende daha sonra Enver Kara ile ilgili anılar anlatıldı.

OLAY

İğneada beldesinden Demirköy ilçesi istikametine giden Enver Kara'nın (48) kullandığı 22 DL 642 plakalı otomobil, 28 Ocak gecesi İğneada'ya 5 kilometresi mesafedeki Kakava mevkisinde köprüden dere yatağına uçmuştu.

İğneada-İstanbul seferini yapan otobüste bulunan bir yolcunun dere yatağında otomobil olduğunu fark ederek jandarmaya haber verilmesi üzerine Kara, otomobil içinde ölü bulunmuştu.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 22:22 tarihinde yazdırılmıştır.