İhsanoğlu 'Muhammet' Olan İsmini Neden Değiştirdi?

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 1971 yılında adını 1978'de ise soyadını değiştirdiği ortaya çıktı.
İhsanoğlu 'Muhammet' Olan İsmini Neden Değiştirdi?

Ekmeleddin Muhammet İhsan olan ad ve soyadı önce 1971'de Ekmeleddin Mehmet İhsan olarak değiştirilmiş. 1978'de ise İhsan olan soyadına oğlu eki verilerek 12. Cumhurbaşkanı adayının bugünkü isim ve soy ismi ortaya çıkmış. İhsanoğlu'nun bu değişikliklerdeki gerekçesi ise akademik kariyeri.
CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 1971'de adını ve 1978'de ise soyadını değiştirdiği ortaya çıktı.

Ekmeleddin Muhammet İhsan 7 yılda değişti

Haber7.com'da yer alan habere göre kütüğü Yozgat'ın İstanbulluoğlu Mahallesi'nde bulunan İhsanoğlu'nun, 1971'e kadar tam adı Ekmeleddin Muhammet İhsan idi. Bu tarihte Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran İhsanoğlu, ikinci ismi olan Muhammet'i Mehmet olarak değiştirdi. Aradan 7 yıl geçtikten sonra tekrar mahkemeye başvuran Ekmeleddin Mehmet İhsan, soyadını İhsanoğlu şeklinde değiştirdi.

Muhammet'ten vazgeçme nedeni akademik kariyer

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun nüfus kayıt örneğini de yayınlayan Haber7'nin iddiasına göre çatı aday İhsanoğlu'nun 1971'e kadar Muhammet olan adını Mehmet olarak değiştirmesinin gerekçesi doktora tezinin kabul edilmesini sağlamak. 1970 yılında Mısır'dan Türkiye'ye dönüş yapan İhsanoğlu, doktorasını Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde yaptı.

 

(YENİŞAFAK)

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:26 tarihinde yazdırılmıştır.