Eğer Avrupada Yaşasaydım Şimdi Victoria Secret Modeliydim

Eskişehir Anadolu üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencisi Model Çisem Dalar ile Röportajımız
Eğer Avrupada Yaşasaydım Şimdi Victoria Secret Modeliydim

1.    Öncelikle eğitim hayatından başlayalım, kısa ve uzun vadede ki hedeflerin neler?

Kısa vadedeki hedeflerim; şuan Eskişehir Anadolu üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencisiyim, öncelik hedefim okulumu başarıyla tamamlamak.Sonrasında profesyonel anlamda yaşam koçluğu yapmayı planlıyorum..
Uzun vadedeki hedeflerim ise, modelliği çok severek yapıyorum. Bu alanda kendimi daha ileriye taşıyıp,tercih edilen bir isim olmak istiyorum.

2.    Geçen yıl modellik yarışmasına katılmıştınız, sonuç nasıldı, başka yarışmalarda katılmayı düşünüyor musunuz?

Geçen sene dediğimiz bundan 3 ay önce ( gülüyor ) bir modellik yarışmasına katıldım. İstediğim sonucu alamamış olmamı şanssızlığıma veriyorum. Ama edinmiş olduğum bir tecrübeye göre de, bir daha asla Türkiye de düzenlenen güzellik ve modellik yarışmalarına katılmayacağım..Bu konuda çok netim. Güzelliğim tescillenmeden de ben bu işi başarabilirim.

3.    Meslek hayatınız ile ilgili ailenizin görüşü nedir?

Benim ailem bu konuda maddi manevi en büyük destekçimdir. Bu işi yapmak için arkanızda durabilecek en güçlü kuvvetli destek aileden gelir.

4.    Formunuzu neye borçlusunuz?

Formumu korumak için özellikle yaptığım bir şey yok kendimi bildim bileli zayıfım. Dünyanın en ağır en yağlı yemekleri ile de beslensem kilo alamayacağımı düşünüyorum. Ne bir kilo artar, ne de bir kilo zayıflarım. İstediğim her şeyi gönül rahatlığı ile yiyebiliyorum. Ama tabii bu aileden gelen genetik bir olay. Diğer insanlar beni örnek almasınlar. Sağlıklı beslenme konusunda bir uzmandan yardım almalarını tavsiye ederim. Bunun yanı sıra çok sağlam bir bünyem var, kolay kolay rahatsızlanmıyorum. Her besinden yeteri kadar vitamin almak önemlidir. Özellikle taze sıkılmış meyve sularından asla vazgeçmem.

5.    Burcunuz nedir? 

Koç.

6.    Karakterinden biraz bahseder misin?

Ben çok hırslı bir yapıya sahibim, kafama koyduğumu yapmazsam eğer, karakterimle çatışırım. Çok sabırsızım. Çok inatçıyım. Araştırmacı bir ruhum var, psikoloji bilimine hayranlık duyarım bu yüzden çoğu zaman arkadaş çevremde bir psikolog gibi anılıyorum. Kalabalık bir ortamda fark edilmeyi çok severim,liderimdir..
Yönetmeyi çok sever, yönetilmekten hiç hoşlanmam. (eğitim dışında) , en büyük hırsım insanların bana yapamazsın dediklerini yapmaktır, ya da ulaşılmaza bir adım atmaktır. Çok iyi niyetliyim, her zaman empati kurarım. Çok kıskancımdır, sevdiğim insanı çok kıskanırım.

7.    Çıkmak istediğiniz Defileler var mı?

Tabii ki var. Özellikle Fashion Week defileleri.

8.    İtalya’dan defile teklifi almışsın diye duyduk. Bununla ilgili düşüncelerin nedir? Yurt dışında ki işlere sıcak bakıyor musun?Tamamen orda kalman gerekse kalır mıydın?

Öncelikle bu mevzu tamamen tesadüfi gelişen bir olay, yurtdışında bir modacı tanıdığımız vasıtası ile gelen bir teklif. İç çamaşır ve bikini üzerine yapılacak olan bir defile. Ancak ben henüz kendimi eğitim anlamında yurt dışı defilelerine hazır hissetmediğim için düşünme aşamasındayım. Yoksa kendime aşırı özgüvenim var. Hazır hissettiğime emin olsam, şu dakika  bana Victoria Secret podyumunda da yürümeyi teklif etseler, arkama bakmadan giderim o derece ;) Çılgınlık ve kendini bilirlik ayrı şeyler.

Tamamen orda kalma mevzusuna gelince de, eğer böyle bir seçeneğim olmuş olsaydı düşünmeden evet derdim. Tabi ki giderken yanımda götüreceğim insanla birlikte.

9.    Kimi götürürdünüz? Özel hayatınızda biri var mı?

Evet var. O benim her şeyim…

10.  Seni favorisi olarak gören bir insan var mı?

Evet var.

11.  Defilede her kıyafeti giyer misiniz?

Tabi ki giyerim, bir model asla kıyafet ayrımı yapmamalı diye düşünüyorum.

 12.  Türkiye’de en çok beğendiğiniz manken?

Çağla Şıkel’i çok beğeniyorum. 2 çocuk annesi olmasına rağmen gerçekten formundan bir nebze de olsa hiçbir şey kaybetmemiş ve hiçbir zaman başarıları ile gündemden düşmeyen bir manken. Tebrik ediyorum kendisini.

13.  Bir ünlü ile sohbet etme imkânın olsaydı bu kim olurdu?

Miranda Kerr.

14.  Benzetildiğiniz biri var mı?

Evet. Aslı Enver ve Bade İşçil’e benzetiliyorum.

15.  Gece hayatına Düşkün müsünüz, nelere gidersiniz?

Aslında tamamen evcimen bir insanım, beni gece kulüplerinde görmeniz mümkün olmayacak kadar az. Evde vakit geçirmeyi, kahvemi alıp, kitabımı okumayı daha çok seviyorum. Hafta sonları da genelde sakin sessiz deniz kenarı bir yerlere gitmeyi tercih ederim.Ama Türkiye de ses getirecek, ünlü olmanın temel kurallarından biri gibi gözüken ve maalesef  gündemde kalmayı, gece kulüplerinde gözükmek olduğunu düşünenlere çok kızıyorum. Avrupa da böyle değil. Bu konu ile ilgili ‘’Uğurkan Erezin’’ çok başarılı bir röportajını okumuştum. “Avrupalı manken erkenden yatıyor, bizimkiler geziyor” .Sabah 10.00’da defilesi var. Gece çıkıyor, sabaha kadar geziyor. Defileye gelince de yüzü makyaj tutmuyor. Avrupalı erkenden yatıyor. Bu bilince sahip. Avrupalı modeller bir askılık gibi yürüyor.’’ Demişti..
Tecrübelerden ders almak ve en önemlisi hayata geçirmektir önemli olan.

16.  Hiç fark edilmeyen bir özelliğiniz olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Evet. Çok dinlerim çok düşünürüm az konuşurum. Allah boşuna insana 1 ağız 2 kulak vermemiş. Bu yüzdendir ki sessiz olduğum için, insanlar hala benim ‘’istediğim her şeyi yapabilecek bir hırsa sahip olduğumun farkında değiller.

17.  Seni en çok ne kızdırır ve ne sevindirir?

Aptal yerine konmak ve insanların doğallığını, olduğunun dışında yansıtmasından nefret ederim. Beni en çok sevindirecek şey ise, değerli olduğumu hissetmektir.

18.  Hayatta en çok kime ya da kimlere değer verirsin?

Ailem,ailem,ailem..

19.  Kadınlar neden alışveriş yapmayı severler. Tutkusu olduğunuz bir marka var mı?

Kadınlar genelde sıkıldıklarında ve psikolojileri bozulduğunda alışveriş yapar derler, aslında bu kısmen doğru değil, kadınların genel özelliklerinde ve kimyasında vardır bu. Kadın = Alışveriş
Tutkusu olduğum markalar var evet, Burberry,Vakko,Intımıssımı.

20.  Her önüne gelenin "ben mankenim" demesi hakkında ne düşünüyorsun?

Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Dünya genelinde manken olmanın belli standartları vardır. Bir beyaz eşya yada kuyumcu açılışına giden herkes manken değildir. Tabi ki gidilebilir, ancak bunu mankenlik adı altında yapmak bana göre doğru değil. Bir beyaz eşya açılışına gidiyorsun ama bir iç giyim katalog teklifinde ‘’etek bile giymediğini söylüyorsun’’ Mankenlik öncelikle fizikten sonra iyi bir eğitimden, daha sonra insanın kendine olan özgüveninden ve giydiği elbiseyi taşımasından ve sunmasından geçer. Ve Türkiye de işi bilmeyen bir çok insanın organize ettiği bir çok defilede vücut ölçülerinin yoğurt kasesinden ibaret olduğu bu ülkede, bana mankenlikten kimse bahsetmesin. Bu işi çok iyi yapan isimlerde var evet, onlar zaten kendilerini başarıları ile kanıtlamışlardır.

21.  Sana çok uzak gelen, uçuk denecek hayallerin ya da bir çılgınlığın var mı?

Var. İnsanlara çok uzak gelen, hatta söylediğim zaman benimle alay eden bir çok insan oldu. Ciddiye alan da…

 

En uçuk hayalim Victoria Secret modeli olmak. Bunu söylemek bile cesaret ister çoğu insan için ama, ben söylemeyi de es geçiyor istiyorum. İsteyen gülsün isteyen alay etsin, hayallerimi imkansız olarak gören kişilere vereceğim tek cevap,raunt arasından dönüşte yıldızları saydırmak olur.Hayatta imkansız olan hiçbir şey yoktur.
Bugün Adriana Lima’nın ölçüleri ; 178 cm’e  51 kg ve 86/58/84 ise; benimde 178 cm’e  51 kg  ve 86/61/ 86 dır.
Adam bugün yurtdışından bir Miranda Kerr’i defilesine getirmek için servetini verir. Ama kendi ülkesindeki modeli kullanmaz. Çünkü Avrupalı bazı şeyleri aşmış ve kendini kanıtlamıştır.
Tek dezavantajım Avrupa da değilim, ve maalesef Türkiye şartlarında bu ölçüler pek de geçerli değil. Belki bugün geleceğin bir Victoria Secret modeli ile röportaj yapıyorsunuzdur kim bilir. Hayal kurmak bedava !

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:30 tarihinde yazdırılmıştır.