Budak suç duyurusunda bulundu

Budak, kendisi ve partisi hakkında çeşitli ithamlarda bulunduğunu iddia ettiği CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
Budak suç duyurusunda bulundu AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, kendisi ve partisi hakkında çeşitli ithamlarda bulunduğunu iddia ettiği CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Budak, yaptığı açıklamada, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Erdal Akgün'ün, geçen haftalarda bir yerel gazete aracılığıyla şahsına yönelik tamamen gerçek dışı, asılsız, dayanaksız ve çirkin açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

Bundan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Budak, hayatı boyunca hiç karışık işlerin içinde olmadığını, ne de böyle işleri yapanlara göz yumduğunu belirtti.

Hayatında kimseyi mahkemeye vermediğini, ancak milletvekilliği döneminde 2 kişiyi mahkemeye verdiğini birinin 4 bin lira para cezasına çarptırıldığını diğerinin ise mahkeme sürecinin devam ettiğini vurgulayan Budak, şöyle devam etti:

''Siz birisine bu milletvekili olabilir, normal bir şahıs da olabilir. Siz kişiye hakaret ediyorsanız, derseniz ki (siz burayı peşkeş çekiyorsunuz) resmen öyle diyor adam. Bu çok ciddi bir iddia. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu kim nasıl kabul edebilir. İddialı bir şey bu. O zaman peşkeş çeken kişi kimse mahkemeye vermeniz lazım. Yoksa, o zaman susmanız lazım. Kendi partisinin belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri burayı imara açıyor, ama milletvekili olarak beni suçluyor.

Bende o zaman bunun ispatını yapın. Başsavcılığa suç duyurusu ile dilekçemi verdim. Arkadaşımız bu söylediklerini ispatlar. İspatlamadığı zaman ise cezası ne ise onu öder. Ben adalete güveniyorum.''

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:19 tarihinde yazdırılmıştır.