Türkiye’nin 'içine' mesaj ne?

Esad rejiminin insanlık suçunu sabitleyen belgeler; küresel, bölgesel ve 'yerel', yani Türk iç politikasının son dönem gelişmelerine de hesaplanmış ve 'sağlam' mesajlar gönderiyor...
Türkiye’nin 'içine' mesaj ne?

Suriye’de Esad rejiminin insanlık suçunu reddedilemez biçimde gözler önüne seren, küresel kamuoyunu ayaklandıran, 11 bin kişinin öldürülmesi ile ilgili 55 bin fotoğraf ve ilişkin belgeler, bölge ve bölge ile ilgilenenler (!) için yepyeni bir dengeler bütünü ortaya çıkardı.

Suriye sorununun tüm tarafları artık yeni bir sürecin eşiğindeler ve Türkiye de bu ülkelerden biri. Bu belgelerin dünya ile birlikte Türkiye’de de doğal olarak ana gündem haline dönüşmesi, Türk iç politika dengelerine tesir edecek.

Belgelerin yayınlanmasında birincil hedef Türkiye’nin iç politik dengeleri değil. Şimdilik görünen Suriye’deki Esad rejiminin tasfiyesi ve ona destek veren ülkelerin Cenevre-2 veya devamında ellerinin tutulması.

Fakat, Türk iç politikasına etkisi olması da açıkça istenmiş. Özellikle seçim sürecinin yaşandığı Türkiye’de her gün meydana gelen olaylar ve bu olayların Suriye’ye bakan yüzlerine bu global belgeler sert bir yanıt oluşturuyor. Yine açıkça Ankara'ya destek veriyor, zaman ve nefes imkanı yaratıyor.

Kısaca bu utanç belgeleri küresel, bölgesel, yerel mesaj ve amaçlar içeriyor.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:27 tarihinde yazdırılmıştır.