Fotoğraf Yarışmaları Artık Otomasyona Bağlanıyor

Türkiye Fotoğraf Sanatı Fedarasyonun Patronajında düzenlenen fotoğraf yarışmaları artık otomasyona bağlanıyor.
Fotoğraf Yarışmaları Artık Otomasyona Bağlanıyor 2014 yılından itibaren otomasyona bağlanacak fotoğraf yarışmaların konrolorlüğü fedarasyon temsilcileri tarafından yapılmakta. Bu yıl da  (EFOD)  Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Sekreteri Kemal ERGİN Marmara TFSF Yarışma otomasyon temsilcisi olarak Ankara’ da düzenlenecek olan eğitime katılıp, denetim işlemlerini gerçekleştirecektir.

Bilindiği üzere fotoğraf yarışmalarına katılımlarda sekreterya sürecini yoğun insan emeğinden kurtarmak ve sistematik hale getirmek üzere federasyonumuz tarafından bir otomasyon çalışması yapılmaktadır tüm bu işlemleri otomasyon üzerinden yürütmektir.

Daha önceleri yarışmalarda Şartnamelerdeki eksiklikler giderildikten ve onay numarası verildikten sonra yarışma katılım süreci başlamış olmaktadır. Katılımcılar gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra eserlerini CD/DVD’ye kaydetmekte elden teslim etmekte veya posta/kargo yolu ile göndermektedir. Yarışma kapanış tarih ve saatinden sonra, TFSF temsilcisi gözetiminde yarışma sekreteryası gelen zarfları açmakta, katılım formları ile birlikte gelen CD/DVD içerisindeki eserleri bilgisayara kopyalamakta ve jüri toplantısı öncesinde hazır olmasını sağlamaktadır. Bu süreç katılım yoğunluğuna göre 2 gün alabilmektedir.

Hem yarışmacı açısından, hem de TFSF temsilcisi-yarışma sekreteryası açısından gereksiz bir zaman kaybı ortaya çıkmaktadır. CD/DVD’de oluşan okuma problemleri katılımcının yarışma dışı kalmasına neden olabilmektedir.

TFSF fotoğraf yarışmalarına katılım esnasında ortaya çıkan sorunları en aza indirgemek amacı ile yarışma otomasyonu çalışmasına başlanmıştır. Hedef; katılımcıların tüm işlemlerinin, kendileri tarafından ve bilgisayar ortamında (ONLINE) bitirilmesidir.

Yarışmalara katılım, posta ve sekreterya sürecini mümkün olduğunca yoğun insan emeğinden kurtarmak, tüm bu işlemleri otomasyon üzerinden yürütmektir dedi



Nadir Oktay

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 14:21 tarihinde yazdırılmıştır.