Zaman’dan “Fransızca” Yalan Rüzgarı

Zaman Gazetesi, Fransa için yayın yapan “zamanfrance.fr” internet sitesinde Türkiye’yi karalamaya ve Avrupa’da Türkiye karşıtı lobi oluşturmaya devam ediyor. İHH’ya atılan iftiranın ardından günler geçmesine rağmen site haberi ilk günkü gibi ve ön sıralarda sunmaya devam ediyor. Fransızca olarak verilen haberlerin aynı sitenin Türkçe bölümünde verilmemesi ise kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.
Zaman’dan “Fransızca” Yalan Rüzgarı Fransızlara yönelik haber veren “zamanfrance.fr” internet sitesinde 4 Ocak Cumartesi gününün manşet haberleri aradan günler geçmesine rağmen hâlâ “Tarık Ramazan” ve “İHH’ya ait olduğu iddia edilen TIR.” Her iki haberde de Türkiye’yi suçlayıcı bir dil kullanılıyor ve olaylar yeniymiş gibi aktarılıyor.

Türkiye’deki Zaman gazetesinde Hasan El Benna’nın torunu Prof. Tarık Ramazan’ın sözleri “İktidarı bırakmayı bilmeli” şeklinde verilirken, aynı gazetenin Fransızca internet sitesinde ise “Erdoğan gitmeli” şeklinde veriliyor.

ZAMAN FRANSA: “TÜRK HÜKÜMETİ HER ZAMAN İDDİALARI REDDEDİYOR”

1 Ocak’ta Hatay’da durdurulan TIR’ın İHH’ya ait olmadığı belirlenmesine ve olayın üstünden  günler geçmesine rağmen Zaman Fransa sitesi bu haberi tazeymiş ve iddialar yalanlanmamış gibi sunuyor. Haberin verilişi ise Türkiye’yi karalama tarzında. “Türk hükümeti hep suçlanıyor ve hep reddediyor” şeklinde sunulan haberle Türkiye adeta Avrupa’ya şikayet ediliyor.

Haber “Une cargaison suspecte interceptée à la frontière turco-syrienne” başlığı ile  “Türkiye Suriye sınırında şüpheli kargo” şeklinde servis edilmeye devam ediliyor. 

Haberin içeriğinde ise “Silah ve mühimmat yüklü bir kamyon Suriye sınırındaki Hatay kentinde Türk polisi tarafından, 1 Ocak 2014’de durduruldu. Mühimmat yüklü bir kamyon gıda yardımı taşıma örtüsü altında Suriye sınırını geçmek üzereydi. Radikal gazetesine göre, istihbarat servisinden (MİT) bir ajan da tutuklandı. Hürriyet Gazetesi web sitesine göre, üç kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, Ulusal Meclis’te yaptığı yemin sırasında, ‘kamyon Türkmenlere gıda yardımı götürüyor’ dedi. İHH İnsani Yardım Vakfı, CHP üyesi tarafından kamyonun sahibi olarak sunulmuştu. Türk hükümeti Suriye’de isyancılara silah temini ile suçlanmıştı. Türk hükümeti, her zaman iddiaları yalanladı” şeklinde veriliyor.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.