Hizbullah dosyaları , Yargıtay da takıldı

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Hizbullah dosyalarının Yargıtay'da değil Adli Tıpta bekletildiğini öne sürdü.
Hizbullah dosyaları , Yargıtay da takıldı  

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hizbullah dosyalarının Yargıtay'da değil Adli Tıpta bekletildiğini öne sürerek "İktidar partisi, Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'ni kuşatmak istiyor. Yüksek yargı ele geçirilerek fethedilmek isteniyor. Hizbullah olayında Yargıtay suçlanıyor aslında dosyalar Yargıtay'da değil Adli Tıpta bekletilmiştir dedi.

CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ Çorlu İlçesi'nde CHP'li belediye tarafından işadamlarına yönelik düzenlediği işadamları toplantısına katıldı. Yaklaşık 200 işadamının yer aldığı toplantı basına kapalı olarak yapılırken, toplantıdan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP'li İnce, iktidarı eleştirdi ve yüksek yargıyı ele geçirmeye çalışmakla suçladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'li İnce şunları kaydetti:

"Bende böyle bir başbakan görmedim. Çiftçiye 'al ananı git' diyen, doktora 'iğne yapmayı bilmiyorsun' diyen, öğrencilere 'örgütlü güç' olarak niteleyen, halkı ile işçiyle, muhalefetle, Ordu ile kavgalı Cumhuriyet tarihinde böyle bir başbakan yok. Yani tarih liderleri sözleri ile yazacak. 'Hayatta en Hakiki Mürşit İlimdir', 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' dediğimiz zaman aklımıza Atatürk gelir. 'Namuslularda Namussuzlar kadar cesur olmalıdır' dediğimizde aklımıza İsmet İnönü gelir. 'Artistlik yapma ulan al ananı git' dendiğinde de aklımıza Tayyip Erdoğan aklımıza gelir. Yani bende böyle bir başbakan görmedimö

HİZBULLAH DOSYASINI ADLİ TIP BEKLETTİ

Türkiye'de, Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'ni kuşatılmak istendiğini ifade eden İnce, Hizbullah dosyalarının adli tıpta bekletildiğini öne sürdü. Yargıtay'ın 10 yıldır Hizbullah dosyasını halledemediğini belirten İnce, şöyle konuştu:

"Yargıtay 10 yılda bu dosyayı halledemedi bunun içinde Hizbullahçılar serbest denip kamu Oyuna yalan söyleniyor. Bu doğru değildir, o dosya 5 yıldır adli tıpta bekletilmiştir. Yargıtay'da ise 5 ay beklemiştir. Dolayısıyla kuşatılmış yandaş olan adli tıptır bu doğru anlatılmıyor, kamu Oyunda. Çünkü amaç başka, Yüksek yargıyı kuşatmak, fethetmek, başkalaştırmaktır. Seçime giderken bazı gerçekleri ortaya koyalım. Şuan ülkenin en büyük sorunun başında yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik, borçlu olan bir ülke var. Borçlu olan vatandaş bizim buna çözüm önermek bizim gündemimiz bu. Seçime giderken gerçekleri ortaya kolayım ülkede yolsuzlukları bitirmek gerekir. Buna da yapabilmek için önce siyaset kurumlarından başlamak lazım. Dokunulmazlıkların kalkması lazım 714 dosya var bir Milletvekilinin 18 dosyası var. Böyle bir Parlamento yolsuzluğu bitirebilir mi? Türkiye'nin gündemi bu olmalı.İnsanlarımızın açlığı olmalıdır.Eğer bu ülkede Muğla'da, Milasta bir gazimiz açlıktan ve soğuktan ölmüşse Türkiye bunu konuşmalıdır. 300 bin öğretmenin atanamayarak açıkta kaldığı ülkemizde bunları konuşmak lazım. Medya susturuldu, yüksek yargıyı ele geçirmek için her şey yapılıyor. Muhalefete baskı yapılıyor. Milletvekillerinin telefon görüşmeleri internet sitelerinde geziyor. Herkes her yerde her şekilde dinleniyor. Bunlar başbakanın kontrolünde yapılıyorö

"BENDE DİNLENİYORUM”

Bir gazetecinin 'Sizde dinleniyor musunuz?' Sorusu üzerine İnce, "Hayır şüphem yok dinleniyorum. Bunların hepsini yapılacak olan seçimde CHP'nin tek başına iktidar olduğu zaman çözeceğiz diye konuştu.

Daha sonra basına kapalı olan işadamları toplantısına katılan CHP'li Muharrem İnce, gece yarısı Çorlu'dan ayrıldı

 

a.a ajans

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:26 tarihinde yazdırılmıştır.