Mehmet Kerman Aday Gibi Konuştu

İpsala Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Mehmet Kerman, kendisini desteklemeye gelen kalabalıkla, Başkanlığın en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi.
Mehmet Kerman Aday Gibi Konuştu  

İpsala Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren Mehmet Kerman, kendisini desteklemeye gelen kalabalıkla, Başkanlığın en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi.

2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde de Belediye Başkanlığına aday olan ve az bir farkla seçimlerden ikinci sırada ayrılan Mehmet Kerman, 2014 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yeniden aday olabilmek için, İpsala Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirdiği görkemli bir organizasyonla başvuru dosyasını AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ve İpsala İlçe Başkanı Av. Murat Gürkan’a teslim etti.

Saat 15:30’da başlayan ve İpsala Belediye Düğün Salonuna sığmayan bir kalabalık önünde gerçekleştirilen aday adaylığı açıklaması Erkan Kızıltan sunuculuğunda, sine-vizyon gösterisi ile başladı.

İpsala’ya yapılmasında büyük katkılarının olduğu birçok çalışmanın yer aldığı fotoğrafların slayt gösterisi halinde gösterildiği sine-vizyon gösterisinin ardından Belgin Girginol tarafından AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Kerman’ın biyografisi salonda bulunanlara okundu.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürkan, AK Parti olarak 2014 yerel seçim çalışmaları için 01 Ekim tarihinden itibaren startı verdiklerini belirterek medeni cesaretini göstererek İpsala Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için AK Parti’den ismini açıklayan ilk ismin Mehmet Kerman olduğunu belirterek kendisini tebrik ettiğini söyledi.

BİZLER; BEN DEĞİL BİZ ZİHNİYETİNDE OLAN BİR OLUŞUMUZ

Hedeflerinin İpsala’ya hizmet etmek olduğunu ifade eden Gürkan, “bunu en başından beri hep söyledik. Bizler İpsala halkına hizmet etmek için ne gerekiyorsa her türlü çalışmayı yapmaya gayret gösterdik. Gönül, teşkilatın içerisinden olsun, dışarısından olsun, aday adaylığı düşüncesinde olan bir veya birden fazla kişiler var. Bu kutlu yolda bu görev kime düşecekse, bizler teşkilat olarak, yeterki birlik ve beraberlik içerisinde, aday kim olursa olsun, bu adaya sahip çıkma düşüncesinde olan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Adaylık gösteremeyip de gönül koyacak olanlar varsa, bizim partimiz böyle bir düşünce yapısı içerisinde değildir. Bizler; ben değil biz zihniyetinde olan bir oluşumuz. Bizim derdimiz İpsala halkına hizmet etmek, İpsala’ya hizmet etmektir. Gerek Genel Merkez olarak, gerek il teşkilatı, gerekse de ilçe teşkilatı olarak en doğru adayı İpsala halkının teveccühlerine sunma konusunda kimsenin tereddütü olmasın. Bu kutlu görev kime düşecekse, hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde 2014 yerel seçimlerinde İpsala’yı AK Parti Belediyeciliği İle İpsala halkını buluşturacağımıza inancımız tamdır.” Şeklinde konuşarak aday adaylığını açıklayan Mehmet Kerman’ı tebrik ettiğini söyledi.

Gürkan’ın ardından aday adaylığı ile ilgili konuşmasını yapmak üzere Mehmet Kerman kürsüye geldi.

İpsala için yola çıktığı bu kutlu günde kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Kerman, böyle bir kalabalığı uzaktan yakından gelerek burada toplayan tek gücün, şahsının değil; sevgi olduğunu, İpsala sevgisi olduğunu, İpsala’ya hizmet etmek ve İpsala’da AK Parti belediyesini kazanmak olduğunu bildiğini söyledi.

“Sizi burada toplayan gücün, şahsım değil; İpsala’nın 25-30 yıldır devam eden ve artık kangren haline gelmiş sorunlarına, dertlerine, İpsala’nın çilesine “Artık Yeter!”  diye haykırmak arzusu olduğunu biliyorum…” diyerek konuşmasına devam eden Kerman, açıklamasında şunları söyledi;

“Sizi burada toplayan gücün, şahsım değil;  yıllarca, İpsala’yı ve İpsalalı’yı yok sayan, “az olsun benim olsun” diyen ve bundan vazgeçmek istemeyen, İpsala’ya hizmet etmek yerine, İpsala’yı siyasi amaçları için bir vasıta olarak kullanmak isteyenlere: “Miadınız,  kullanım süreniz dolmuştur. İpsala artık AK Parti belediyeciliği için daha fazla beklemeyecektir!”  diye haykırmak isteği olduğunu biliyorum.

Sizleri buraya toplayan gücün, Yine şahsım değil; AK Parti’li tüm arkadaşlarımız arasında, geçmişte bu partiye hizmet edenler ve bugün görevi başında olan arkadaşlarım arasında, zerre kadar kırgınlık olmadan, zerre kadar yanlışlık yapmadan, zerre kadar kin ve nefret duymadan, sevgi içinde, geçmişte yapılmış  hata ve kusurları sevgi ve af kazanında eriterek, birlik ve beraberlik demiri yapmak, arzusunda olduğunuzu biliyorum…

O yüzden bugün, burada, gerçek bir gönül seferberliği başlatmak için buradasınız.

İpsala’ya, AK Parti belediyeciliğini kazandırmak için, Yeni bir gönül seferberliği için, İpsala’ya başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı getirmek için, Ak Parti olarak, İpsala’nın bütün insanlarıyla

birlik ve beraberlik içinde, durmadan ve yorulmadan çalışmak için: Hazır mısınız?

Sesiniz İpsala’ya hizmet bekleyenlerin yüreklerine cesaret verdi. Bu cesaret ve destekle, AK Parti İpsala Belediye Başkanı aday adayı olduğumu, hayır! hayır ! aday olmak değil İpsala  Belediye başkanı olmak için bu yola çıktığımı buradan açıklıyor  ve ilan ediyorum. Ben de İpsala’da AK Parti belediyeciliği için sonuna kadar “hazırım” arkadaşlar. Çünkü bir uygarlık oldu bizim için, hem de bir ömür boyu değil, bin ömür boyu süren bir uygarlık oldu bizim için İpsala.

İpsala söz konusu olduğunda, dünyanın hiç bir sözü bir anlam ifade etmedi bizim için. İpsala söz konusu olduğunda, hiç bir meşguliyet önemini  muhafaza edemedi bizim için. Öncemizdi, sonramızdı, eskimizdi ve yenimizdi İpsala’mız. İşte bizim için bu kadar büyük anlamı olan İpsala için, İpsala sevgisi adına, sizlerle birlikte, sizlerden güç alarak, uzun bir yoldan, zorlu bir yolculuktan geliyoruz ve yine zorlu, meşakkatli ve bir o kadar da onurlu bir yolculuğa  hep beraber çıkıyoruz dostlarım. Bizim sizlerle İpsala için yaptığımız yolculuk; altının ateşle imtihanı gibi, çeliğin suyla sınavı gibi meşakkatlerle sınandığımız bir yoldu, dostların gül, düşmanların taş attığı bir yolculuktu. Yol uzundu, yolculuk zorlu. Denendik, sınandık, örselendik, sigaya çekildik, bazen usulca, bazen hoyratça. Ama biz bu yolculukta; İpsala’ya, İpsalalı’ya sığındık; İpsala insanının sevgisine sığındık. Ama biz bu yolculukta, yüzümüzü, kalbimizin güneşi olan bu şehre, İpsala’ya ve onun değerli insanlarına döndük her zaman. Yüzümüzü kalbimizin güneşi olan İpsala’ya döndük, çünkü gölgemiz önümüzde olmasın, gölgemiz kalbimizin güneşiyle aramıza girmesin istedik. Bu yüzden yüzümüzü, kalbimizin güneşi olan İpsala’ya döndük Ve her zaman gölgemiz arkamızdan yürüdü.

Çok şey öğrendik bu yolculuğumuzda. Ağlamayı öğrendik en evvela. Ağlarken tebessüm etmeyi öğrendik. Sevginin, sevincin, mutluluğun paylaşıldıkça çoğaldığını, hüznün de paylaşıldıkça azaldığını öğrendik. İnsanın dostları olması gerektiğini öğrendik. Asla vazgeçemeyeceği dostları. Hani ıssız bir adaya düşse yanında olmasını isteyeceği üç şeyden biri olarak sayabileceği dostları. Varlıkta ve yoklukta, sevinçte ve tasada birlikte olacağı dostları. İnsanın dostları olması gerektiğini öğrendik. Sevginin, İpsala’yı sevmenin, garip bir yangın olduğunu, bu yangının yaşaması ve büyümesi gerektiğini,  yaşaması ve büyümesi için de  bu yangına her şeyimizi  atmamız gerektiğini, zamanımızı, dehamızı, gururumuzu, maddi imkanlarımızı kısacası her şeyimizi o yangına atmamız gerektiğini ve sonunda “kül” olmamız gerektiğini öğrendik, bu yolculuğumuzda.

Aydınlatmak için yıldız olmak gerektiğini, yıldız olmak için de yanmayı göze almak gerektiğini öğrendik, bu yolculuğumuzda. “Bir” olmayı , “Bir”lik olmayı öğrendik. Birliğin zıddının “hiçlik” olduğunu öğrendik.

Kırıldık, örselendik, berkitildik ama, ama bu hasletimizden zerre kadar taviz vermedik. Doğruyu yapmış olmanın, doğrudan asla ayrılmamanın sönmez ışığı yol gösterdi bize, en karanlık zamanlarımızda. Belki de bu yüzden ertelensek de, ötelensek de hiçbir zaman gündelik hesapların içinde olmadık.

Dostlarım! Sizlerle birlikte, sizlerin “Mehmet Kerman”ı olarak, Sizlerin Mehmet’i olarak, sevdamızın adı ve adresi olan İpsala için, uzun bir yoldan ve zorlu bir yolculuktan geliyoruz ve yine uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Biz bu uzun yoldan ve zorlu yolculuktan, unutmadan geliyoruz, unutturmadan, dostluğun, umudun ve direnmenin gülünü soldurmadan geliyoruz. Gün barış günüdür, geçmişte istemeden kırmış ve kırılmış olabiliriz, ama bugün barış ve sevgi günüdür. Bilesiniz ki; Yüreğimizde, bu memlekete hizmet etmekten başka hiçbir hesap yoktur. Kimseye kin ve nefretimiz yoktur. Bilesiniz ki; Yüreğimizdeki ateş; AK Parti bayrağını İpsala’da gökyüzüne çekmek ve AK belediyecilik örneğini İpsala insanına sunmak için yanmaktadır.  Bilesiniz ki; Ne dün, ne bugün ne de yarın; korkumuz olmadı hiç. “İnmedi bir gün bile gözlerimize, karlı bir kış akşamı gibi karanlığı korkunun.” Bilesiniz ki; Yüreğimizdeki rüzgar; Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a; “İpsala Belediyesi AK Parti’nindir Sayın Başbakanım!” müjdesini vermek ve onun mücadelesine güç katmak için esmektedir.

Hepinize en kalbi şükranlarımı sunuyor ve bir kere daha yüreğimden gelen bir sesle sesleniyorum: “Durmak Yok, Yola Devam”

Günün son konuşmasını ise AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve gerçekleştirdi.

AK Parti davasını benimsemiş olarak, AK Parti belediyeciliğini İpsala’ya getirme azmi ve kararlılığı içerisinde toplandıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan İl Başkanı Kahve, AK Parti’nin, kurulduğu günden beri milletin partisi, millete hizmet etmenin bir aracı olarak kurulan bir siyasi parti olduğunu belirtti.

AK Parti’de her zaman “ben” değil “biz” olduğunu ifade eden Kahve, “AK Parti’nin öncelikleri arasında asla nefsimiz ve şahsımız olmaz, olamaz. Önce ülkem, sonra parti, eğer sonra hala birşeyler varsa “ben” diyebilenlerin partisidir AK Parti. Dolayısıyla bugün burada bir arkadaşımız aday adaylığı müracaatında bulundu. Kendisini tebrik ederek hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Şu ana kadar, AK Parti belediyeciliğine bugüne kadar kavuşmamış ama onu en hararetle arzulayan ve en hazır görünen yerin bugün itibarı ile İpsala olduğunu gördüğümü belirtmek istiyorum. İpsala’da bu havanın oluşmasında emeği geçen bütün teşkilat mensuplarımızı kutluyorum. Gerçekten de İpsala’da artık geri sayım başlamış. Artık kocaman bir ekrandan; “sık dişini İpsala, AK Parti Belediyeciliği geliyor” diyebilirsiniz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Allah 30 Mart akşamı burada kutlamayı hepimize nasip etsin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların gerçekleşmesinin ardından AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Kerman, adaylık başvuru dosyasını İL Başkanı Müjdat Kahve ve İlçe Başkanı Murat Gürkan’a alkışlar eşliğinde teslim etti.

Adaylık başvurusu katılanlara etli pilav ve ayran ikramıyla sona erdi.

 

 

 

 

Pınar Adalardan

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:40 tarihinde yazdırılmıştır.