Dünyanın ilk biyonik adamı :nefes alıp kalbi atıyor

Bilim insanları, dünyanın konuşan, nefes alan ve atan bir kalbi olan ilk tam biyonik adamını tanıttı. En gelişmiş protezlerin bir ara getirilmesinden oluşturulan biyonik adam, yapay organlara ve kan pompalayan kan dolaşım sistemine sahip.
Dünyanın ilk biyonik adamı :nefes alıp kalbi atıyor  

Dünyanın ilk biyonik adamı ‘The Incredible Bionic Man’, 20 Ekim günü Smithsonian Channel belgesel kanalında yayımlanan programla tanıtıldı. 

İngiltere’nin Shadow Robot şirketinde robotik bilimi uzmanı Rich Walker ve Matthew Godden tarafından parçaları bir araya getirilen biyonik adam, dünyanın dört bir yanındaki laboratuvarlardan getirilen yapay organlara sahip. 

İki bilim insanı, LiveScience sitesine yaptıkları açıklamada, “Altı hafta boyunca topladığımız göz, kas, organ gibi yapay parçaları toplayarak biyonik adama çevirdik... Bir kişiye eksik olan parçalarını eklemek gibiydi... İnsan değil ancak protez parçalara sahip bir insan” dedi. 

Yaklaşık 1 milyon dolara mal olan robotun modeli, İsviçre’nin Zürih Üniversitesi’nde sosyal psikolog olan Bertolt Meyer tarafından hazırlandı. Meyer, dünyanın en yetenekli biyonik uzmanlarından biri olarak kabul ediliyor. 

Ntvmsnbc 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:29 tarihinde yazdırılmıştır.