.Ucu Türkiye'ye dokunur mu? Dokunacak!..

Ucu Türkiye'ye dokunur mu? Dokunacak!..
.Ucu Türkiye'ye dokunur mu? Dokunacak!..  

Suriye'ye yönelik olası askeri operasyon konusunda küresel terazinin eşitlendiği yer; Rusya ve ABD'nin "kimyasal silahların ülkeden arındırılması" noktasına bağlanmak üzere.

Bu gelişme, Türkiye tarafından zaten ikna edici bulunmuyor ama daha basit, basit olduğu kadar da manevra alanını zora sokan bir durum var.

Kimyasal silahlarını terk etmiş bir Suriye'nin, "sol silahı" elinden alınmış oluyor. Suriye, İran ve Rusya'nın bu açık alanı izole etmemesi mümkün değil. Bunun anlamı da şu: Karşılığında Suriye'ye yönelik bir askeri harekâtın olmayacağı konusunda mutabakata ulaşmak!

İç politik dengeler ve eşi Michael Obama yüzünden (!) savaşa karşı olan ABD Başkanı, bu el sıkışmayı gerçekleştirebilir.

Bu durum, Türkiye ve muhalifler açısından riskli bir durum üretebilir: Esad'ın eskisine göre daha sağlam durması, ek olarak muhalefetin eski konumunun bozulması.

Peki, aynı ekip tarafından üzerinde konuşulduğu varsayılan "Esad'ın demokrasi ile gitmesi projesi". İşte mini bir giz orada yatıyor. Esad'ın Şam'dan düşmesi kimyasal anlaşmasının bir sayfasında yazıyor mu, yoksa tam tersi mi?..

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:34 tarihinde yazdırılmıştır.