'Ahmet Atakan' Bahane 'Sıcak Sonbahar' Sahnede!

Taksim Dayanışması ve BDP Hatay'daki gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Taksim'de toplanıyor.
  'Ahmet Atakan' Bahane 'Sıcak Sonbahar' Sahnede! Polisin attığı biber gazı kapsülüyle öldürüldüğü iddia edilen Ahmet Atakan'ın yüksekten düştüğü için travma geçirdiğinin belli olmasına rağmen, Gezi Parkı provakasyoncuları yine durmuyor.

Yaşananlar, Ergenekon Davası'ndan yargılanan Mustafa Balbay'ın  'Sıcak bir sonbahar geliyor' sözlerini hatırlatır cinsten...



Hatay'da dün gece protesto sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ı anmak için sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine Gezi Parkı kapatıldı, polis Taksim çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

POLİSTEN MÜDAHALE

Saat 19.00 sıralarında meydana çıkmak isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler ise havai fişek ile karşılık verdi. İstiklal Caddesi'nde polisin müdahalesi sürüyor.


MAÇ DURDURULDU
Türkiye U21 ile İsveç U21 mücadelesinde biber gazının stada ulaşmasından dolayı maçın hakemi tarafından durduruldu.


GENEL MERKEZ'DEN ÇAĞRI
BDP de yürüyüşe destek verme kararı aldı. BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "İstanbul halkları! Bu akşam saat 19:00'da Taksim Meydanı'ndayız." açıklaması yapıldı.


BDP'LİLER SOKAĞA İNİYOR
Mayıs - Haziran aylarındaki Gezi Parkı olaylarında Kürtleri sokağa çekmek isteyen gruplar o zaman bunu başaramamıştı. Bu kez ise BDP'liler sokağa iniyor.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:35 tarihinde yazdırılmıştır.