Fatih Tezcan Zaman ve Cihan'ı Eleştirince Beyaz Tv Karıştı!

Mısır'da darbecilerin yaptığı katliam ardından Fatih Tezcan'dan Zaman ve Cihan Haber Ajansı ile ilgili çok konuşulacak yorumlar geldi
 Fatih Tezcan Zaman ve Cihan'ı Eleştirince Beyaz Tv Karıştı!

 

Suriye Devrimi'ni yerinde izleyen ve Mısır'daki 54 kişilik katliamın ertesi günü bu ülkeye giden Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, Mısır'daki katliamın ardından konuk olduğu Beyaz tv ekranlarında katliamın asıl sebeplerine ve arka planına değindi. 

Fatih Tezcan, program sırasında Zaman yazarı Kerim Balcı'nın yazısına da dikkat çekti.
Müslüman Kardeşler'e "Evinize Gidin! Darbecilere beddua edemeyiz! Görüşmek zorundayız!" mealinde ifadelerin yer aldığı Kerim Balcı yazısından bir bölüm okuyan Tezcan, .Darbeciler işte bu kafadan, bu zihniyetten, bu görüşlerden destek alıyorlar." şeklinde konuşarak sözü Cihan'a getirdi.

"Türkiye'de bir konuyu ilk kez tartışmaya açmak istiyorum" diyen yazar, Cihan Haber Ajansı'nın Suriye'ye neden tek bir muhabir bile göndermediğini sordu. Anadolu Ajansı Kemal Öztürk'ün geçtiğimiz zamanda Halep'teki Emevi Camii'ne gittiğini hatırlatan Fatih Tezcan, konuyu anlayamayan Beyaz Tv Sunucusu Bülent Çöltekin'in "Cihan bize hergün Suriye'den 20 haber gönderiyor" şeklindeki çıkışına ise "Cihan Haber Ajansı'nın başka kaynaklardan aldığı ve kendi haberiymiş gibi servis ettiği haberleri değil, Cihan'ın kendi muhabirlerinin gönderdiği bir haberin olmamasını sorguladığını belirterek cevap verdi.

Cihan hiçbir muhabirini 3 seneden beri 10 kilometre içeri sokmayan bir ajanstır, bunun nedenini soruyorum.Cihan Haber Ajansı Dış Haberler Sorumlusu ile CİHAN Genel Merkezi'nde görüştüğümde onun da verdiği bilgi bu yöndedir." şeklinde konuşan Fatih Tezcan, bunun bir haber ajansı için doğru olmadığını belirttiği programda gergin anlar yaşandı.

 








https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:24 tarihinde yazdırılmıştır.