İstanbul'a dev proje: Dünyanın 6. Büyük Tüneli Yapılıyor!

İstanbul'a dünyanın 6. büyük tüneli yapılıyor. Boğaz'ın iki ucunu 106 metre derinde birleştiren tüneli kazacak dev köstebek tamamlandı. Proje ile Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek
 İstanbul'a dev proje: Dünyanın 6. Büyük Tüneli Yapılıyor!  

İstanbul trafiğine çözüm için birbiri ardına dev projelere imza atılıyor. İstanbul'da yapılan dünyanın 6'ncı büyük tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki seyahat süresi 100 dakikadan 15 dakikaya inecek. Asya ve Avrupa kıtasını denizin altından birleştirecek İstanbul Boğazı karayolu tüneli, hız kazandı. Yap-işlet-devret modeliyle Türk- Kore Ortak Girişimi ATAŞ sorumluluğunda, otomobiller için İstanbul Boğazı'nın 106 metre altına yapılacak, 14.6 kilometrelik Avrasya Tüneli Projesi'nde önemli bir aşama kaydedildi. Boğaz'da 2 katlı tüneli kazacak olan ve 13.7 metre çapıyla 4 katlı binaya eşit yüksekliği olan tünel açma makinesinin yapımı tamamlandı.

GEÇİŞ ÜCRETİ 4 DOLAR+KDV

2011 yılında başlanan Avrasya Tüneli Projesi'nin toplam maliyeti 1 milyar 250 milyon dolar. Proje kapsamında Cankurtaran ile Kazlıçeşme arasındaki sahil yolu 8 şeride çıkarılacak. 2015 yılı ortasında açılması hedeflenen tünelden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor. Projede, her 2 yakada da gişe yer alacak ve geçiş ücreti 4 dolar + KDV olacak.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:31 tarihinde yazdırılmıştır.