Sedefçi Seçimlerden En Az Yüzde 60 Oy Alırım dedi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi sedefçi yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede aday olduğu takdirde en yüzde 60 oranında oy alacağını iddia etti.
Sedefçi Seçimlerden En Az Yüzde 60 Oy Alırım dedi Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede aday olduğu takdirde en yüzde 60 oranında oy alacağını iddia etti.

Sedefçi, "şu anki oy oranı yüzde 51, bizlere oy verenlerin çoğu tatilde, bu anket Eylül ayında yapılsa bu yüzde 60'Lara çıkar. Bende iddia ediyorum. Edirne'de biz yüzde 60'tan az oy almayız. Net görünen tablo budur" dedi.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, başkan adayının nasıl belirleneceği konusundaki yorumunu da şöyle yaptı;

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın İpsala'da ki konuşmasından anladığım, mevcut belediye başkanı adayım diyorsa, anketler mevcut belediye başkanını gösteriyorsa il ve ilçe başaknları da o kişiyi aday olarak gösteriyorsa bu iş biter diyordu. Daha fazla telafuza açıklamaya gerek olduğunu sanmıyorum. Bunu yorumunu size bırakıyorum. Bir partide örgütün dediği olması lazım. örgüt halktan aldığı izlenimi, sinyalleri, mesajları yorumlayarak en doğrusunu yapacağını hepimizi hem fikiriz. Şu anda örgüt belediye ile kol kola girmiş durumda adaylık konusunda örgütümüzün dediği olur diye düşünüyorum.

Mevcut belediye başkanlarını seçime sokmak gibi bir niyeti olduğunu düşünmüyorum genel merkezin büyük ihtimalle atama yapacaklar. Benim anladığım kadarıyla genel merkez belediye başkan adaylarını atama yapacağı konusunda izlenimlerim var" dedi.

"TÜRKİYE'DE YÜZDE 50 BARAJINI GEÇEN TEK İL EDİRNE'DİR"

Temmuz ayında yapılan anketi değerlendiren Sedefçi, "anket burada 7 tane il var yüzde 50 barajını geçmiş, 3 tanesi BDP'li 3 tanesi AK Partili, 1 tanesi CHP'li buradaki 1 tane Edirne. Ben size daha önceki toplantıda söylemiştim; benim 2004'te aldığım oy yüzde 31, şu andaki oy oranı yüzde 51, bizlere oy verenlerin çoğu tatilde, bu anket Eylül ayında yapılsa bu yüzde 60'Lara çıkar. Bende iddia ediyorum. Edirne'de biz yüzde 60'tan az oy almayız. Net görünen tablo budur. TabiEdirne halkının tercihidir, örgütümüzün de kavgasız tek yumruk, tek yürek olması durumunda bu sonucu Edirne halkı bize armağan edecektir diye düşünüyorum" şeklinde yorumladı. 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.