AK PARTİ , Anketler Ve Son YAŞANANLAR,

www.trakya22.com ve www.trakyazaman.com haber portallarımız da geçtiğimiz günlerde yaptığımız “Ak Partiden hangi ismi görmek istersiniz” sorulu Anketlerimizin sonuçlarını gazetemizde ve haber portallarımızda yayınladık.
AK PARTİ ,  Anketler Ve Son YAŞANANLAR,

www.trakya22.com ve www.trakyazaman.com  haber portallarımız da  geçtiğimiz günlerde yaptığımız “Ak  Partiden hangi ismi görmek istersiniz” sorulu Anketlerimizin sonuçlarını gazetemizde ve haber portallarımızda yayınladık.

 

Sonuçlar Ak Partili birçok ismi rahatsız etmiş.Kendi isimlerini önde göremeyenler Anketlerin Ismarlama yapıldığı iftirasından başka çeşitli yorumlar yapıyorlar.

 

Anketlerde isimleri bulunanlaın bir çoğu halen Ak Parti yönetimlerinde bulunuyor ,diğerleri  de daha önce yönetimlerde bulunmuş isimler.

Bu isimler ekme biçme den habersiz görünüyorlar.Siyasetin çözüm üretme işi olduğundan  ve insanlara hizmet etme aracı olduğundan  haberleri olmayan bu arkadaşlar elde ettikleri yada etmek amacında oldukları makamarı sadece kendi işlerine araç gördüklerini insanlar bilmiyor yada anlamıyor sanıyorlar.

 

Hakça bir siyasi partiler kanunu olsa isimleri hiçbir insan tarafından telaffuz edilmeyecek olan bu isimler; güce, paraya dayalı mevcut dümenden istifade ederek varlık gösterebilirlerken, her şeyin, her makamın hakları olduğunu düşünüyorlar.

Herkesi aptal saf ahmak sanan bu anlayış, işte böylesi anketlerin sonuçlarında duvara tosladklarını görünce manipilasyon,ısmarlama, yanlı argümanlarına sığınarak varlıklarının önemini anlatma gayretinde oluyorlar.

Be kardeşim bulunduğunuz makamlarda hangi insanın eline çiş ettiniz, kimin hangi sorununu halletme gayretiniz oldu da bu insanlar sizi önde görmek istesinler?

İnsanlar sadece kendi işleriniz için koştuğunuzu, kendi menfaatlerinizin gayretinde olduğunuzu görmüyor, bilmiyor mu sanıyorsunuz?

Hangi ilişkilerle hangi yakınlıkların gücünün peşinde onursuzca  olduğunuzu ,inanmadığınız ,sevmediğiniz halde hangi isimlere yalakalık yaptığınızı insanlar görmüyor, bilmiyor mu sanıyorsunuz?

 

Anketler devam ederken yolda gördüğünüz insanlara oy verdirme gayretleriniz manipilasyon olmuyor da çıkan sonuçlardan önde olmamanız hali ısmarlama sonuçlar nasıl oluyor?

Neyse beğenir ya da beğenmesek te çıkan sonuçlar böyle.

Bu sonuçlar Partide nasıl değerlendirilir bilmem ama değerlendirilmeyeceğini şimdiden söyleyebilirim.Yaşanan geçmiş uygulamalardan da bildiğimiz gibi Milletin istediği değil güçlü yalakalıkların sonucunu yaşamaya hazır olmalıyız.

 

Demokrasi insan hakları sadece kolay söylenebilen argümanlar olarak dillerde yerini alırken uygulamaların tecrübeleri yaşanan sonuçlarda bu argümanların yer almadığınıı bize her defasında gösteriyor.

Hakkını vermek gerekirse bu sadece Ak Parti ile ilgili bir olgu değil tüm siyasi partiler için aynı şeyleri söyleyebiliriz.

Yapılacak yeni bir Anayasa da yerini almasını umduğumuz Hakça bir siyasi partiler kanununa ne kadar ihtiyacımız olduğu sanırım hekesin ortak umududur diye düşünüyorum.

Anketlerden sonra ülkede son yaşananlar bu kanuna olan ihtiyacın ne kadar çok ve acil olduğunu bir daha bize gösteriyor.

Ben yaptım oldu, ben yaparım olur deme kudretinin bir türlü oluşmamış güçlü kurumsal siyasi  muhalefet çe denetlenememesi yerini sokak muhalefetine bırakmıştır.

 

Bu  oluşmayan güçlü kurumsal  siyasi yapı tespitimiz ile  Taksim Gezi Parkı nda yaşanan pretestoları haklı ve olumlu bulduğumuz sanılmasın.

 

Bilakis yaşanan vandallığın ülke için oluşturduğu  zararların farkında bir yurttaş olarak siyasi pretestoların bir demokratik hak olduğunun ancak bzim haklarımızın düşüncelerimizin  isteklerimizin fikirlerimizin karşıtlarının da hakları olduğunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum.

 

Hükümeti başındaki ismi icraatlarını sevmiyor beğenmiyor olabiliriz ancak bunu ifade ederken küfür hakaret bir yöntem olmamalıdır.

Demokratik seçimler isteklerimizin  ifadesi için tek yoldur.

 

Ancak son yaşananlarda görülen sandıkta başarı elde edemeyenlerin sokaklarda  hükümeti düşürebilme çabasından başka bir şey değildir.Ana muhalefet partisinin bu ipe sıkıca sarılma gayreti herkesin malumudur.Boş ve sonucu olmayan bu gayret ve oyunun  sonucu, Ak Partinin oylarını dahada arttıracak olduğudur.

 

Nitekim bugün yapılacak bir seçimde internette dolaşan haberlere göre Ak Parti oyları %60 ların üzerindedir.

Yaşananların yine Ak Parti tarafından Kontrollü Gerilim  adıyla psikolojik bir  taktik harekatı olduğu bir komplo teorisi olarak sosyal medyada dolaşmaktadır.

Gerçekliği bilinmemekle beraber geçmiş yaşanmışlıklarda sıkça tecrübe edilmiş bu tip uygulamaların bu coğrafyada varlığı da herkesin malumudur.

Yani olaylar değerlendirilirken bunlarında konuşulması toplum aklının hafızalarından uzak değildir.

Üzerine ve geleceğine  oyunlar planlanan bir ülkede yaşamak böylesi teorilerin varlığının olabilme olasılıklarını bizlere düşündürür.

 

Eğer böylesi bir plan varsa ve uygulanıyors a bilmeliyiz ki bunun sonunda yaşanacak olan güçlü bir olaydır.Yani önümüzdeki günlerde meydanlardaki pretostoları durduracak yegane şey yaşanacak güçlü bir büyük olaydır.

 

Bu nedir ne zaman  nasıl olur bilemem ama olacak olan budur. 

 

Bir anda bize başka tarafa baktıracak bir ilizyonu bekleyiniz. Büyük sihirbaz işbaşındadır ve Asası nı başka tarafa yönlendirecek ve biz hep birlikte o yöne bakacağız.

Başbakanın Şaşaalı konuk edildiği Amerika gezisinin arka planı yaşanmaktadır.Taksim pretostolarında bir günde 3 defa açıklama yapma gayreti beyaz saray ın yaşanacaklarla ilgili seneryodaki rolünden başka bir şey değildir.

 

Onun için diyorum ki hey okuyucu  yakın gelecekteki büyük bir olay için hazır olmalısın.

Bunlar yani kontrollü gerilim adıyla yaşanan pretostolar sadece bir yeni doğumun habercisidir.

Ama bu planları yapanların unuttuğu bir şey varki oda

 

Plan yapanın karşısında daha büyük bir plan yapıcının olduğudur.

 

 

O gören işiten ver herşeyi bilendir…

.

Saygılarımla

Ahmet TOPAÇ

 

anket sonuçlarını görmek için tıklayınız

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 14:24 tarihinde yazdırılmıştır.