Rize'de Gezi Parkı eylemcilerini bir binaya sıkıştırdılar

Rize'de Gezi Parkı eylemlerine destek için basın açıklaması yapan gruba saldırı yapıldı. AKP'lilerce yapıldığı söylenen saldırıya ilişkin yaşananları, Rize ADD Şube Başkanı ve hala Rize'deki binada mahsur kaldılar
Rize'de Gezi Parkı eylemcilerini bir binaya sıkıştırdılar Rize'de çıkan olaylarda polis binada mahsur kalanları dışarı çıkarmak istedi. Ancak mahsur kalanlar polise güvenmediklerini söyledi. Daha önce dışarı çıkardıkları 3 arkadaşlarını koruyamadıklarını belirtiler. Kendilerini ancak jandarmanın dışarıya çıkarabileceklerini söyleyerek, jandarma istediler.

 

TGB, Eğitim-İş üyeleri ve çoğunluğu lise öğrencisi 60 kadar kişinin, Rize Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de içinde olduğu bir hana sıkıştırıldığı belirtildi ve kapının önünde 500-600 kadar AKP’linin toplandığı söylendi. İçeride kalanlar, AKP binasının tam karşısında olan handa mahsur kalanlara camdan dışarı baktıklarında taşlı saldırıda bulunulduğunu söylüyorlar. Binanın içerisinde sara hastası bir genç kız kriz geçirdi. Gelen ambulansa genç kız bindirildi ancak AKP’liler ambulansı yumrukladı. Polis binaya girdi ve “Biz sizi çıkaracağız bu binadan” dedi.

Polisin araya girmesi gerginliğin büyümesini önleyemedi, yaralananlar oldu.

Saldıran bir kişinin belinde bıçak bulunduğunun söylendi.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:29 tarihinde yazdırılmıştır.