Memur işçi el ele

Edirne Belediyesi önünde toplanarak buradan yürüyüşe geçen KESK'e DİSK, CHP Edirne İl Örgütü, İl Genel Meclisi, demokratik sivil toplum kuruluşları da destek verdi...
Memur işçi el ele Sevcan KALIPÇİNDEN
Taksim uyarı grevini bir gün öne çeken KESK dün "Meydanlar özgürleşti" diyerek alanlardaydı. Greve çıkan KESK'e DİSK, CHP Edirne İl Örgütü, İl Genel Meclisi, demokratik sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Edirne Belediyesi önünde toplanan KESK ve destek veren kalabalık grup, burudan yürüyüşe geçerek PTT önünde toplandı. KESK Edirne Şubeler Platformu adına açıklamayı SES Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Kandeğer okudu. Direnişi yaşamın tüm alanlarına yayarak büyütmek için halkı, sendikalarda, meslek örgütlerinde, demokratik kitle örgütlerinde, siyasal örgütlerde örgütlenme çağrısı yapılan açıklamada şunlar yer aldı:
"Bilindiği üzere KESK olarak 'İnsanca Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye' talebi ile 5 Haziran' da Uyarı Grevi yapacağımızı ilan etmiştik. Ancak Gezi parkının ranta açılmasına karşı yedi gün önce başlayan tamamen barışçıl eylemleri bastırmaya yönelik devlet terörü insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta sürmekte. Bu nedenle uyarı grevini, 1 gün öne alarak 4 Haziran saat 12.00 itibarı ile başlatmış bulunmaktayız.
Ülkenin tamamına yayılan demokrasi talepli kitlesel barışçıl gösterilere karşı uygulanan devlet terörü AKP iktidarının demokrasi düşmanlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kuruluş felsefesini ve değerlerini fiili meşm mücadeleden alan örgütümüz ülke genelinde yaşanan bu vahşete karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığındadır.
7 gün önce İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda kıvılcımı çakılan ve dalga dalga mahallelerden meydanlara tüm Türkiye'ye ve dünyaya yayılan direnişimiz milyonların ortak iradesini ortaya çıkardı. Halk kararını verdi! Gezi Parkı'na dokundurtmayacağız! Artık, Gezi Parkı, Taksim'dir, Reyhanlı'dır, Roboski'dir, 1 Mayıs'tır, emektir, doğadır, yaşamdır, özgürlüktür, faşist saldırılara ve devletin tüm baskılarına karşı demokratik bir ülkede yaşama iradesidir.
Bundan sonra bilinsin ki bu Park, Taksim Meydanı ve bu ülkenin bütün diğer meydanları; bu kent, bu memleket emeğe, emekçilere, halka emanettir. AKP'ye ve sermayeye teslim etmeyeceğiz. 7 gündür tüm baskı ve şiddete, yalana, manipülasyona, medya sansurune rağmen direnişi dalga dalga büyütenlere, sokak sokak direnenlere selam olsun! Meydanları özgürleştirenlere, köprüleri aşanlara, evini, okulunu direnişçilere açanlara selam olsun!
Bu direniş ülkedeki tüm baskıcı anti-demokratik uygulamalara, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP iktidarının 'ben karar veririm, olur' dayatmalarına karşı 'yeter' diyenlerin; kentlerine, emeğine, doğaya, yaşamına sahip çıkanların isyanıdır, öfkesidir, dayanışmasıdır. Tüm muhalif kesimlerinin, renklerinin buluşmasıdır.
Türkiye tarihinde bu direnişle oluşan kırılma noktası şunu göstermiştir: halkın yaşamını etkileyen hiçbir konuda halka rağmen adım atamazsınız, atamayacaksınız. Baskılarınız, yasaklarınız, şiddetinizle halka boyun eğdiremediniz, eğdiremeyeceksiniz. İktidarın kendi siyasal hedenerini, nasıl yaşanacağına ilişkin belirlediği kuralları, kendi karanlığını tüm topluma dayatmasına asla izin vermeyeceğiz. Baskı, sindirme, inkar ve imha politikaları ile emeğe, kentlere, doğaya dönük sermaye programlarını uygulamasına asla izin vermeyeceğiz. Emekçilerin, işçilerin kazanımlarının yok sayılmasına, kentlerimizin, ormanlanmızın, suyumuzun talan edilmesine, okullarımızın satılmasına, hastanelerimizin kent dışına sürülmesine, mahallelerimizin kentsel dönüşüm projeleriyle yıkılmasına asla izin vermeyeceğiz.
GREVE DEVAM
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yapması gereken tek şey, günlerdir polis şiddetiyle engelleyemediği bu halk iradesi önünde boyun eğmek ve bunun gereklerini yerine getirmektir. İstanbul'u gaza boğan, halka saldırı emri veren İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü görevden alınmalı. Tüm gözaltı ve tutuklamalar derhal serbest bırakılmalı. Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası ve AVM yapılması planı iptal edilmeli. Başta Taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarına konulan toplanma yasakları kaldırılmalı, biber gazı kullanımı yasaklanmalı. Bu direnişi yaşamın tüm alanlarına yayarak büyütmek için halkımızı, sendikalarda, meslek örgütlerinde, demokratik kitle örgütlerinde, siyasal örgütlerde örgütlenmeye çağırıyoruz.
Bir kez daha ilan ediyoruz; mücadelemizin ve dayanışmanın belleği olan Taksim'e sahip çıkıyoruz. Kamu emekçileri olarak bu gün olduğu gibi yarında hizmet üretmiyor grevimize devam ediyor, tüm halkımızı haklı mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz."

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:21 tarihinde yazdırılmıştır.