Tarihi çağrı

Üç büyük kulübün taraftarlarının yakınlaşması ilerleyen dönemlere de yansıyacağa benziyor.
Tarihi çağrı  

Gezi Parkı nedeniyle devam eden protesto gösterilerinde bir arada hareket etme kararı alan üç büyük kulübün taraftar gruplarının bu yakınlaşması, ilerleyen dönemlere de yansıyacağa benziyor.

Bugün, Fenerbahçe taraftarlarının sosyal medyadaki önde gelen platformlarından olan 12 Numara’nın resmi Twitter hesabından şu açıklama yapıldı: “Gezi Parkı’nda gösterilen direnç ve kardeşliği bir adım daha taşıyarak, Süper Kupa’da karışık şekilde tribünlerde yer almaya davet ediyoruz. 31 Mayıs itibariyle daha güçlü şekilde ortaya konan birlik ve beraberliğin resmini, Olimpiyat Stadı tribünlerine de yansıtmak istiyoruz. Süper Kupa maçında, Polis güçlerini istemiyoruz.”

“GELİN OMUZ OMUZA İZLEYELİM”

500 binin üzerinde takipçisi bulunan hesaptan paylaşılan diğer mesajlarda ise, “Süper Kupa’da oynayacağımız maça, gerekirse Beşiktaş taraftarlarını da davet ederek, Türk Futbolu’ndaki kötü tabloya son vermek istiyoruz. Çağrımız ilk başta gülünç gelebilir. İlk önemli maçta ya da yöneticilerin açıklamaları sonrasında bu yapının bozulacağı öngörülebilir. Doğru, ancak biz taraftar olarak; bundan sonraki her olayda sağduyu sahibi olur, yöneticilerin önümüze geçmesine izin vermezsek başarabiliriz. 12 Numara olarak, TFF nezdinde, tüm tribün gruplarına ve tüm taraftarlara açık çağrımızdır: ‘Gelin Süper Kupa’yı omuz omuza izleyelim.’ ”

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak olan Türkiye Süper Kupası maçı, 11 Ağustos tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:35 tarihinde yazdırılmıştır.