Genç’ten Başbakan’a dava

CHP'li Kamer Genç'ten Başbakan Erdoğan'a ve AKP'li vekile dava
Genç’ten Başbakan’a dava  

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu’nda kendisine küfreden ve tehditler savuran AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan hakkında 100 bin liralık, grup toplantısında kendisi hakkında kullandığı ifadelerden dolayı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 20 bin liralık tazminat davası açtı.

Genç, Başbakan Erdoğan’a açtığı davada Erdoğan’ın kendisi hakkında söylediği “Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor, Bir müsvedde, Bu edepsizliği, bu şenayeti, Nasıl bir çukurun içinde olduğunu, Bu edepsiz vekilini hatırlatacağız, Bu densizliğini hatırlatacağız” cümleleriyle şahsına hakaret edildiğini belirtti.

Erdoğan grup toplantısında şu ifadelere yer vermişti:

“23 Nisan 1920 ruhunu, Meclisin saygınlığına, Meclisin güven ve itibarına gölge düşürecek çok vahim bir hadise yaşandı.  Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsvedde tarafından Genel Kurulda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, Bakan sıfatından daha önce bir hanımefendiye, bir eşe, bir anneye ağıza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Öncelikle bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum.”  Bu saldırıyı düzenleyen edepsiz özür dileyeceği yerde, yüzü kızaracağı yerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını da hedef almak suretiyle nasıl bir seviyesizliğin, nasıl bir çukurun içinde olduğunu bir kez daha gösterdi.”  “…Ağzına dürüstlük kelimesini her aldığında CHP Genel Başkanına işte bu edepsiz vekilini hatırlatacağız”, “…CHP Genel Başkanına Meclis çatısı altındaki bu şenayeti hatırlatacağız, eşitlik dediğinde onlara üyelerinin bu densizliğini hatırlatacağız.” “…edepsizi Meclis çatısı altına taşıyandan, saygısız insanları koruyup, kollayandan da başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar aklını, izanını kaybetmiş birine kol kanat gerenden de başbakan olmaz.”

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:18 tarihinde yazdırılmıştır.