Köstebek kız kurtarıldı

Nepal’de Bhawna Thami nadir görülen köstebek hastalığına yakalandı.
Köstebek kız kurtarıldı Kaluman Thami, röportaj sırasında kızı Bhawana’nın, okul arkadaşları ve mahalleli tarafından ‘canavar’, ‘cadı’ gibi kelimelerle çağırıldığını anlatıyordu. Babası hikayesini anlatırken sessizce onu dinleyen Bhawana’nın gözlerinden yaşların dökülmeye başladığını işte o anda gördüm ve deklanşöre bastım…‘Fotoğrafçı Narenda Shrestha bu cümlelerle anlatıyor, o zamanlar 8 yaşında olan Bhawana ile ilk tanışmasını. Bhawana Thami, Nepalli Kaluman Thami’nin üç çocuğundan biri. Onu farklı kılan ise yüzünün neredeyse yarısını kaplayan, halk arasında ‘ben’ olarak da bilinen ‘konjenital melanositik nevüs’e sahip olması.

Yoksulluk içindeki ailenin babası Kaluman, çevre tarafından ‘cadı’ olarak çağırılan kızının daha da fazla üzülmemesi adına yıllarca aynaları ondan uzak tuttuğunu söylüyor.

İlk ameliyatını geçirmeden önce konuştuğu basın mensuplarından biri, çektiği fotoğrafını küçük kıza gösterdiğindeyse, Bhawana’nın kendi görüntüsünden korkarak ağlamaya başladığını anlatıyor.

Fotoğrafçı Narenda Shrestha ise, Nepal’deki ‘Child Workers’ kuruluşunun yardımıyla ilk ameliyatını 28 Şubat 2012′de geçiren Bhawana’nın, yüzündeki bandajlar çıkarıldığı zaman verilen aynaya on beş dakika boyunca aralıksız baktığını söylüyor.

Shrestha, bu yılın Şubat ayında Bhawana’nın ikinci ameliyatını geçirdiğini, yüzündeki kıllı bölgenin tamamen alındığını, 14 yaşında da son kez ameliyat olacağını aktarıyor.Görünüşü değiştikçe arkadaşları tarafından da kabullenilen Bhawana, okula gidiyor ve geç kaldığı çocukluğunu doyasıya yaşıyor.
https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.