Taksim'de olağanüstü hal

Yılbaşı için polis uyardı...
Taksim'de olağanüstü hal  

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesi yaşanabilecek taciz, kapkaç, hırsızlık gibi suçlarla mücadele için hazırlıklarını tamamladı. Yılbaşında 5 bin polis görev başında olacak. 640'ı güven timlerinden oluşan polislerin 2500'ü Taksim ve Nişantaşı'nda görev yapacak. Ekipler, özellikle İstiklal Caddesi ve çevresinde kalabalığın arasında kestaneci, piyangocu, ayakkabı boyacısı, Noel Baba ve çöpçü gibi kılığında dolaşacak.
 
 İŞTE O ÖNLEMLER
 
Taksim Meydanı'nda yılbaşı öncesi yapılan çalışmalarla ilgili yapılan tatbikatta, Güven Timleri Şube Müdür Dursun Güneş bilgi verdi. Güneş, yılbaşında her mahallede, her caddede ve her sokakta olacaklarını belirterek, "Özellikle beş ana nokta olmak üzere sıkı güvenlik önlemleri aldık. Nişantaşı ve Taksim'de 2500 ve il genelinde de toplam 5 bin polis görev alacak. Vatandaşların huzurlu bir yılbaşı geçirmeleri için gereken ne varsa yapacağız'' dedi.
Güvenlik önlemlerin sadece yılbaşına has olmadığını dile getiren Güneş, ''Nişantaşı'nda bu sene iki kat güvenlik önlemi aldık. Emniyet kapsamında 640 tane güven timi görev alacak. Amaçları olaylara anında müdahale etmek. Ayrıca İstiklal Caddesi'nde baştan sona güvenlik önlemleri aldık'' diye konuştu.
 
Son 3 yılda aldıkları önlemlerle taciz olaylarında azalma olduğunu söyleyen Güneş, "Sadece 2011 yılı yılbaşında 14 taciz olayı adliyeye intikal etti ve bu kişilerden yedisi tutuklandı. Eğlenme dışında buraya kötü niyetli olarak gelen vatandaşları son kez uyarmak istiyoruz. İstanbul Emniyeti olarak her mahallede, her caddede, her sokakta olacağız" dedi.
Geçen sene olduğu gibi bu sene de kameralı sistemle denetim yapacaklarını söyleyen Güneş, ''İstiklal Caddesi ve Taksim'de toplam yüz tane kamera ile görüntülenecek. Yüz kameranın yetmiş tanesi HD görüntülü özelliğine sahip ve seyyar olarak görev yapacak. Diğer otuz kamera ise sabit yerlere takılacak'' dedi.
 
Taksim Meydan'ında yapılan tatbikatta, iki kadının çantasını çalan bir kişiye, kestaneci, piyangocu, ayakkabı boyacısı, Noel Baba ve temizlik işçisi kılığındaki Güven Timleri'nin müdahalesi ve etkisiz hale getirilişi gösterildi.
https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:26 tarihinde yazdırılmıştır.