Şallı: Dinen Sorgulanmamız Kabul Edilemez

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Yalova'da bazı okullarda roman öğrencilere yönelik olarak düzenlenen ankete tepki gösterdi.
Şallı: Dinen Sorgulanmamız Kabul Edilemez Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Yalova'da bazı okullarda roman öğrencilere yönelik olarak düzenlenen ankete tepki gösterdi. Ankette, roman öğrencilere dini içerikler sorulduğunu belirten Şallı, "Etnik kimlik olarak dinen sorgulanmamız kabullenecek durum değildir" dedi.

Şallı, yazılı bir açıklama yaparak Yalova'da düzenlenen anketi eleştirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı'nın Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün yaptığı anket için "Romanlar'ı çok daha iyi tanımayı hedefliyoruz" açıklamasının kendilerine inandırıcı gelmediğini ifade eden Şallı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'ROMANLAR; DEVLETİNE, MİLLETİNE VE BAYRAĞINA BAĞLIDIR'

"Türkiye'de yaşayan Romanlar Müslüman'dır. Devletine, bayrağına sahip çıkan bireyler olarak devletin bir kurumu tarafından ankete konu olan sorular bizleri de rencide etmiş olup, toplumda bize karşı olan önyargılar, sosyal dışlanma gibi konularda olumsuzlukların artmasına neden olabilecek çalışmalar ön plana çıkarılmıştır. Çalışmada yöntem yanlışlığı yapılmıştır. Memlekette herkes dinen nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın. Etnik kimlik olarak dinen sorgulanmamız kabullenecek durum değildir. Herkesin dini kendine. Anket çalışmasını talihsizlik olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu tür çalışmaları yaparken toplumun hassasiyetiyle oynamak büyük sıkıntılar yaratabilir. Biz romanlar devletine, milletine, bayrağına bağlı bireyleriz. Bu tür çalışmalara dikkat edilmesi gerekmektedir."
 

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:31 tarihinde yazdırılmıştır.