24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ
  24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ     Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Öğretmenler Günü; bu fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Şüphesiz öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için bir gün, bir hafta veya bir ay yeterli değildir. Resmen ve sembolik de olsa bir öğretmenler gününün var olması, öğretmenlerimize her gün ve bütün ömrümüz boyunca gönül bahçemizde en güzel yeri ayırmamıza engel değildir. 

 

         Öğretmenlik, malzemesi insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri  gayemize ulaştıran insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ne denli önemli bir görev üstlendiğini bir kez daha idrak edebilmeliyiz.

 

           Ülkemizin gelişmesi, eğitimli gençler sayesinde mümkündür. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip, kendine güvenen, özgür düşünen bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol öğretmenlerindir. Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı,  ülkemiz ve milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. 

 

          Bu vesileyle, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir mesleği icra eden,  başta Edirne'mizde görev yapan öğretmenler olmak üzere, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur  ve  esenlikler  temenni ediyorum.  Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

 

 

ALPASLAN CANKALOĞLU

ALPEREN OCAKLARI EDİRNE ŞUBE BAŞKANI

https://www.trakya22.com adresinden 24 Ekim 2024, 02:26 tarihinde yazdırılmıştır.