Zorunlu Kış Lastiği Lastikçilerin Yüzünü Güldürdü.

Kış aylarında kazaların artması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesi üzerine, çıkarılan yeni yönetmelikle ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.
Zorunlu Kış Lastiği Lastikçilerin Yüzünü Güldürdü. Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı bu uygulamanın yılbaşında tüm araçları kapsayacağı belirtildi. Kurala uymayanlara 500 lira ceza kesilecek. Yeni uygulama sayesinde yollara zarar veren zincirler yerine daha medeni ve daha iyi sonuç veren kar lastiği kullanılacak. Kar lastiği, zincire göre daha medeni bir yaklaşım. Dolayısıyla kar lastikleriyle hem zincire ihtiyaç duyulmayacak hem de zincirin lastiğe ve arabada meydana getirdiği olumsuzluklar oluşmayacak.

Sanayi esnafı 1 Aralık 2012 – 1 Nisan’a kadar kış lastiği takma zorunluluğu getirildi ve bu ticari araçlara geldi şuanda. Zaten ticari araç kullanan şoförlerimiz, taksicimiz, minibüsçümüz, kamyoncu arkadaşımız, esnafımız hazırlıklı kışa, özel araçlara da bu kış lastiklerinin takılması lazım. Yolların kapanmaması için, yolların devamlı açık olması için kar tipi takılması daha faydalı oluyor. Biz kullandığımız için, esnafımız kullandığı için bu konuları çok iyi biliyoruz. Tabi bu konu da bazı esnafımıza ve halkımıza külfetler getirecek, bu külfetlere de katlanacağız. 1 Aralık’tan sonra denetimler başlayacağından dolayı esnafımıza buradan sesleniyoruz, kış lastiklerini taksınlar, cezaya maruz kalmasınlar. Esnafımıza hayırlı olsun diliyorum.Aslında yerinde bir karar. Bunu Avrupa ülkeleri yıllardır kullanıyor. Biz esnaf olarak zaten kullanıyoruz. Bilhassa ticari araç kullanan şoför arkadaşlarımız, meslektaşlarımız lastikleri kış günü kullanıyorlar. Yerinde bir karar, bunun yanında sivil araçlara da gelirse daha iyi olur.’’diye konuştu

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:32 tarihinde yazdırılmıştır.