Son çare , Tel örgü

Yunanistan Türkiye ile arasındaki kara sınırının12.5 kilometrelik bölümüne tel çit çekmek için düğmeye bastı.
Son çare , Tel örgü Yunanistan Türkiye ile arasındaki kara sınırının12.5 kilometrelik bölümüne tel çit çekmek için düğmeye bastı.

İki ülke arasındaki sınırdan son dönemde insan kaçaklığının artması üzerine harekete geçen Yunanistan AVrupa Dış Sınırlar Ajansı (FRONTEX) görevlilerinden sonra ikinci önlem için hazırlıklara başladı.

Afgaristan, Irak, Pakistan, Burma başta olmak üzere 20'nin üzerinde değişik ülkeden Türkiye'ye kaçak olarak gelen göçenlerin daha sonra insan tacirlerinin organizasyonu ile Avrupa ülkelerine gitmede geçiş noktası olan Türk-Yunan sınırı için yeni önlemler gündeme geldi. Avrupa Birliği ülkelerinin Türk-Yunan sınırından kaçakların geçiş noktalarında yaptığı mücadelenin etkin sonuçlarının alınmaması üzerine 4 ay önce bölgede AB desteği ile Avrupa Dış Sınırlar Ajansı (FRONTEX) görevlileri işbaşı yaptı. FORENTEX görevlilerin denetiminden etkin sonuç alınmadığını düşününün Yunanistan bu kez Türkiye ile arasındaki sınırın 12.5 kilometrelik bölümüne özel tel çit çekmeye karar verdi. Yunanistan Kamu Düzeninden Sorumlu Devlet Bakanı Hristos Papucis, her gün 200-250 kaçağın ülkelerine girdiğini kaydederek, Meriç Nehri'nin iki ülke arasında sınırı oluşturmadığı 12.5 kilometrelik bölüne yakında tel örgüler çekileceğini açıkladı.

Meriç Nehri'nin iki ülke arasında sınırını oluşturduğu bölgeye ise nehrin zaman zaman taşması ve akıntılar nedeni ile değişmesi nedeniyle tel örgü çekilmesi planlanmıyor. Pazarkule Gümrük Kapısı'nın bulunduğu Kastanes'ten başlayacak tel örgüler Oristiada ile Dimetoka bölgesine kadar devam edecek.

Bu arada Pazarkule ile Kastanes arasındaki sınırındaki tampon bölgede de 2 metrelik yüksek çitler çekildi.

 

22haber

https://www.trakya22.com adresinden 23 Kasım 2024, 06:02 tarihinde yazdırılmıştır.