Ah şu dedikodular...

Ah şu dedikodular...
Ah şu dedikodular...

Güya,

Şehrin bazı iş adamları, İstanbul da, bir önemli Danışmanın, siyasetten elde ettiği zenginliğinin şaşaası ile döşenmiş Ofisinde oturmuş kafa kafaya vermişler,yaklaşan yerel seçimlerde hangi stratejilerin uygulanacağı, adayın kim olacağı ve seçimin kazanılması durumunda nasıl servet yapacaklarını,şehrin imara açılacak yerlerinin nereleri olacağını, o yerlerin imara açılmadan nasıl satın alınacağını konuşmuşlar.

Bunları bana anlatan dostuma yapma sen de o toplantıdaymış gibi anlatıyorsun dediğimde,

Yok ben orada değildim ama o toplantıda bulunan birinin bir başkasına bunları anlatmasına ben şahit oldum dedi.

Ve devamla, bunları anlatan benim varlığımdan hiç çekinmeden bunları muhatabına anlatıyordu dedi.

Ben de duyduklarıma baştan inanamadım ama anlatan başka cümlelerle anlattıklarını destekledi ve önemli danışmana yanımızda telefon ederek konuştuklarınla ilgili bir konuşma yapınca inanmaktan başka çarem kalmamıştı dedi.

Ayrıca bu sayın danışmanın bir başka marifetinin olduğunu,onun da danışmanlığını yaptığı şahsiyetin il kongresinde tek liste ısrarına rağmen, el altından ikinci listeyi destekleyerek lobi faaliyetinde bulunduğunu,hatta ikinci listede bulunan isimleri bizzat liste sahibine kendinin yazdırdığını,bununla ilgili bir hanım gazetecinin internet gazetesinde yaptığı konu ile ilgili ankette, bu ismin neden bulunmadığını sorduğunu ve bulunmayışı ile ilgili sitemini bizzat bu hanım gazeteci ile yaptığı telefon konuşmasında yaptığını,dostumun buna da kendinin şahit olduğunu bana anlatınca,yok artık devenin başı demekten kendimi alamadım.

Ne yapıyorsun bu kadar değildir deyince dostum yeminle evet bu kadar dedi .Daha da fazlaları var ama görüyorum bana inanmakta zorlanıyorsun.Onun için şimdilik bunları bil, yeter sana,araştır söylediklerimi doğrularsan beni ara, başka bilgilerimde var onları da anlatırım dedi ve yanımdan ayrıldı.

 

Neyse sayın okur, dedikodu bunlar, inanayım mı diye bana sorma.Ben bilmem senin neye nasıl inanacağını, benim yaptığım duyduklarımı seninle paylaşmak….

 

Ve bir başka dedikodu da Bir Başkan la ilgili,

 

Güya bu sayın başkanın bağlısı bulunduğu cemaat ile rabıtası kesilmiş.

Şehrin kültür dünyasının aşina olduğu bu cemaatin önde gelen ismi, artık sayın başkanla birlikte yürüyemeyeceklerini, nedeninin de başkanın, sahibi olduğu koltuğun, verdiği gücün ve bu güçle elde ettiği servetin başını döndürdüğünü, kendi servet faaliyetlerinden başka gözünün başka bir şey görmediğini, eski dostlarından uzaklaştığını yeni ortak menfaat elde ettiği dostlarından ve onların işlerinden başka hiçbir iş ile uğraşmadığını yakın çevresine söylüyormuş.

Ayrıca aynı isim, başkana bu güne kadar verdiği destekten pişmanlığını yakın çevresine ifade ederken, şehre yazık etmişiz böyle adamları öne çıkarmakla diyormuş.

Başkanın şehirdeki varlığının sebebi olan bu ismin, birlikte yürümemekten başka da, başkan ile ilgili yapabileceklerinin olduğu insanlar tarafından konuşuluyor.

Yapmayı bilen bozmayı da bilir ve buna gücü yeter diyor konu ile ilgili konuşanlar.

Yani bu ismi yakından tanıyanlar, neler yapabileceğini ve gücünün ne olduğunu bilenler.

 

Başkan la ilgili bir dedikodu da yardımcılarından birinin bazı çalışmalarda bulunmayışının başkanca sorgulanması ve yardımcının verdiği ilginç cevapla ilgili…

Başkan yardımcıya, neden bazı çalışmalarda bulunmadığını sorduğunda, başkanın meslektaşı da olan yardımcı, “Ben rızkımı işimden elde ediyorum “cevabını verir. Konuşmanın şahitleri verilen cevapta, “ sizin gibi siyasetten değil” imasının olduğu vardı diyorlar…

 

Bir başka dedikodu da yeni valinin “önemli” icraatlarından olan, bir çay bahçesinin şehrin ve tarihin dokusunu bozuyor gerekçesi ile kaldırılması ile başlayan ve faturasının iktidar partisine kesilmesi olayı ile ilgili…

Güya çoğunluğunun, iktidar partisinin seçmeni olan bu çay bahçesi müşterilerinin, yaklaşan yerel seçimlerde oy verdikleri partilerine oy vermeyecekleri,kopup geldikleri siyasi partiye geri dönecekleri konuşuluyormuş.

Bahçe müşterileri, bu uygulama, çok kızdığımız partilerin iktidarlarında bile yapılmadı.Bunlar ne yapıyorlar? Nerde vekil? Nerde, İl başkanı?Şehrin başka sorunu yok muydu da bizim bahçemizle uğraşıyorlar diyerek, önceki yazılarımızdan biri olan “Vallahi Belediyeyi bunlar kazanmak istemiyorlar” başlıklı yazımızın haklılığını konuşuyorlarmış.

Neyse hepsi dedikodu bunların sevgili okurum.

Dedikodu ile de amel edilmez.

Sadece bil ve geç maksadı ile yazılmıştır okudukların…

Gerçek konularda buluşmak ümidi ile….

Saygılarımla……

 

http://www.hurgazete.web.tr/yazar.asp?yaziID=5800

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 23:44 tarihinde yazdırılmıştır.