İsrail'in 'yeni kabiliyeti'

Artık dünya dışı operasyon da yapabiliyorlarmış. Bu yeni kabiliyet bakalım hangi dengeleri alt-üst edecek...
İsrail'in 'yeni kabiliyeti' İsrail Parlamentosu'nda yapılan oylamada 22 Ocak 2013'te erken seçim yapılmasıyla ilgili hükümet teklifi oybirliği ile kabul edildi. Başbakan Netanyahu, hükümet ortaklarının bütçe üzerinde anlaşamadığını, seçimin öne alınmasını istediğini söylemişti. Normal koşullarda seçimlerin gelecek sene ekim ayında yapılması gerekiyordu.
 

 

Parlamento'nun kapanmasından hemen önce yaptığı konuşmada Başbakan Benjamin Netanyahu ilginç bir açıklamada bulundu. İran'ın teşkil ettiği nükleer tehdite karşı her zamanki gibi sert uyarılarda bulunurken, Netanyahu İsrail'in askeri gücü ile ilgili önemli bir ifşaatta bulundu:

"Bugün İran ve uydularına karşı harekete geçebilecek kabiliyetimiz var. Bunlar, geçmişte sahip olmadığımız kabiliyetler..."

 

Atmosfer dışı askeri operasyon düzenleme gücüne sahip ülke sayısı, bugün dünyada bir elin parmağını geçmez.

 

Merak ediyoruz, Netanyahu'nun bu iddiası doğruysa, İsrail söz konusu askeri teknolojiyi kendi mi geliştirdi yoksa başka bir ülkeden mi aldı?

 

Son olarak Çin'in böyle bir teknolojiye sahip olduğu ortaya çıkmıştı.

 

Eğer İsrail'in söz konusu kabiliyeti gerçekse, Akdeniz'de değil, atmosfer dışında da yeni bir güç dengesinden söz edilecek demektir

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 23:45 tarihinde yazdırılmıştır.