.Melekler CIA e Çalalışırmı ?

Angelina Jolie'nin içi muhalefeti yakar, dışı iktidarı!. CHP ve MHP onun için CIA ajanı dedi ama aslında iktidar da ondan memnun değil!..
.Melekler CIA e Çalalışırmı ? Angelina Jolie’nin sık sık Türkiye’ye gelerek Suriyeli misafirlerimizi ziyaret etmesi bilindiği gibi CHP ve MHP tarafından eleştirildi. Özellikle Jolie’nin CIA için çalıştığı iddiası ilgi çekti ama doğrusu bunun gerçekçiliği hayli tartışmalı. Jolie eğer bir CIA ajanı ise bu ziyarette ne gibi istihbaratlar toplamış olabileceği merak konusu olur.

Esasen CIA’in böyle çalışmadığı da biliniyor. Keza, muhalefet partilerinin CIA Başkanı daha yeni Türkiye’ye gelip gitmişken, ona pek ses çıkarmayıp, Angelina’ya yüklenmesi ayrıca garip.

Kuşkusuz bu durum ziyaretin “melek”ler kadar masum olduğu anlamına gelmiyor. Tabii ki de bu özel olarak tasarlanmış bir halkla ilişkiler kampanyasının sonucu. Türkiye’nin Suriye konusundaki tutumu ve özellikle de mültecilere yaklaşımı dünyaya övülüyor.

İyi mi, kötü mü veya olsun olmasın tartışması yapılabilir ama anlaşılıyor ki devlet de bunu kullanmakta bir sakınca görmüyor.

Elbette, “dünyanın iyilik meleği” resmi dövizleri ile karşılanan Jolie için MHP lideri Bahçeli’nin kullandığı, “İnsani görüntü ve makyaj altında yapılan bu zihniyetlerin...” tarifi de ilginç.

Ancak konumuz bu değil. Çünkü bu tartışma muhalefete ait ama bir de iktidarın bakışı var: İktidar, Jolie’nin gelip gitmesinden, ziyaretlerde bulunmasından, Ankara’yı parlatan açıklamalar yapmasından mutsuz değil.

Fakat şu söyleniyor ki; Türkiye’nin Suriye konusunda ABD’den beklentisi Angelina Jolie değil. İşte bu da işin bir başka yönü ve Ankara da bunu “makyaj” olarak okuyor. Bir diğer tercümesi de “oyalama”. "Türkiye'nin Suriye krizinde alabileceği destek Angelina mı" diye soruluyor. 

Yani meleğin üç yüzü var ve biri muhalefete diğeri iktidara makyajlı!

Üçüncüsü makyajsız olan ki daha görmedik.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 10:23 tarihinde yazdırılmıştır.