Hanımların Kış Hazırlıkları Başladı

Hanımların Kış Hazırlıkları Başladı Trakyalı hanımlar kış hazırlıklarına başladı.
Hanımların Kış Hazırlıkları Başladı Trakyalı hanımlar kış hazırlıklarına başladı.

Yörede bir çok evde başlanılan hazırlıklarla bir araya gelen ev hanımları uzun sürecek kış mevsimi için yiyecek hazırlıklarına başladı. Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde bir araya gelen hanımlar bahçede hazırladıkları yastağaçların üzerinde oklavalarla açtıkları yufkalarla kışa hazırlık yaptıklarını belirten Muazzez İlbars;" Sonbahar mevsiminin ilk günleriyle birlikte komşular olarak birbirlerimizin evlerinde kış hazırlıklarına başladık.

Kışın yenilmek üzere herkesçe bilinen yiyeceklerden yufka, kuskus, kesme, tarhana yapıyoruz. Yaptığımız fazla olduğu için bir kişinin bu hazırlığı yapması mümkün değil. Komşu kadınlar bir araya gelerek kışın yetecek kadar fazlaca bu yiyecekleri yapıyoruz. Elbirliği ile yaptığımız yiyecekler hazırlara göre çok daha hesaplı oluyor.

Özellikle

yufka yapmak çok zahmetli bir iş. Hazırladığımız yufkaları kurutarak, kışın börek olarak tükettiğimiz gibi, katlayarak gözleme olarak ta hem

ev halkı olarak, hem de gelen misafirlerimize çabucak yenilmek üzere hazırdan kullanıyoruz." Dedi.

İlbars, kış hazırlıklarının 20 günü bulduğunu, ilçede birçok evde imece olarak yiyecek hazırlıklarının kadınlar arasında devam ettiğini kaydetti.
İhlas Haber Ajansı

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:36 tarihinde yazdırılmıştır.