Ata’nın ve İnönü’nün heykelleri dikildi

Kırklareli Belediyesi tarafından yaptırılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün heykelleri törenle açıldı.
Ata’nın ve İnönü’nün heykelleri dikildi Atatürk'ün Kırklareli'ye gelişinin 80. yıl dönümü nedeniyle Kırklareli Belediyesi tarafından yaptırılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün heykelleri törenle açıldı.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 100. Yıl Caddesi'ndeki kavşaktaki heykellerin açılışında, 'İsmet İnönü, Atatürk ile her zaman birlikte olmuştur. Kurtuluş Savaşında da bu birliktelik devem etmiştir. Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk'ün güvendiği ve tartışarak karar verdikleri çok az sayıdaki kişiden birisi de İsmet İnönü'dür. Dürüst ve sağlam kişiliyle Türk halkının sevgi ve saygısını kazanmıştır. Kentimizde İsmet İnönü'nün heykelinin bulunmaması bir eksiklikti. Katılan herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşma sonrası, Vali Yardımcısı Volkan Köksal, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl tarafından Atatürk ve İsmet İnönü'nün heykelleri açıldı.

Açılıştan sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar heykelin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 16:39 tarihinde yazdırılmıştır.