Esad ın Düşeceği Gün

Tesadüfler günü" çok yakın...
Esad ın Düşeceği Gün Halk ayaklanmalarının iktidarı devirdiği/devireceği anı-dışarıdan organize edilseler dahi-belli bir günü hesaplayarak gerçekleştirmek çok mümkün gözüken bir iddia olmasa gerek.

Hele o gün, birden çok yerel ve küresel tesadüfin denk geldiği bir an ise işler iyice zorlaşabilir. Bu yüzden o güne kadar “elden gelen” yapılsa dahi zamanlama tam tutturalamayabilir. Tıpkı, kısa süre önce gerçekleşen bombalı suikastın Şam yönetiminin en önemli isimlerini vurup, Esad’ı ıskalaması gibi!

Bugün gelinen nokta Şam yönetiminin ciddi biçimde sallandığını, “yıkıldı yıkılacak” modunda olduğunu işaret ediyor. Aslında yarın olsa kimse şaşırmayacak. Hele bir veya bir buçuk ay içinde olması artık normal kategorisinde değerlendiriliyor.

İşte bu zaman dilimlerinin kesiştiği nokta ilginç bir güne denk geliyor; 11 Eylül!.. Hemen anımsanacağı gibi o gün, New York’taki ikiz kulelerin uçaklarla vurularak tarihin bir daha eskisi olmayacak biçimde değiştiği trajedinin tarihi.

Ama aynı zamanda, “ABD’nin Ortadoğu’yu dönüştürme kararını verdiği an”. Suriye de bu zincire eklenen son halka. Yani hayli manidar.

Fakat 11 Eylül bir başka önemli tarihi ana denk geliyor ve böylece tüm parametreler aynı zamanı işaret ediyor...

Çünkü 11 Eylül aynı zamanda Başer Esad’ın doğum günü!

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 23:39 tarihinde yazdırılmıştır.