Edirne Alperen Ocakları Başkanı Çankaloğlu ile trakya22.com özel

Edirne Alperen Ocakları Başkanı Çankaloğlu ile özel
Edirne Alperen Ocakları Başkanı  Çankaloğlu ile trakya22.com özel Sayın başkan sizi tanıyabiliriz?

İsmim Alpaslan CANKALOĞLU 15.05.1979 tarihinde Çorum ili Sungurlu ilçesi Aşağı Fındıklı Köyü'nde doğmuşum. İlköğrenimimi köyümde, ortaöğrenimimi Sungurlu İmam Hatip lisesinde tamamladım. Yüksek öğrenimimi Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü ile Trakya Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümde tamamladım.

Ne zamandan beri bu tür ocakların içersindesiniz?

Orta ikinci sınıftan itibaren Sungurlu Ülkü Ocaklarına gitmeye başladım. Sonraki zamanlarda Sungurlu Ülkü Ocakları’nda çeşitli görevler aldım. 2001 yılında gördüğümüz lüzum üzerine Ülkü Ocaklarından ayrılarak Alperen Ocaklarına geçtik. Sungurlu Alperen Ocaklarında kurucu başkan olarak bir sene görev yaptım. Gaziantep Alperen Ocaklarında da yöneticilik yaptım. Daha sonra Edirne de 2007 Aralık ayında bir grup arkadaşımla birlikte Alperen Ocaklarını faaliyete geçirdik. Dört seneyi aşkın bir zamandır da Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanlığı'nı yürütmekteyim.

Alperen Ocakları nın kısa tarihini anlatır mısınız?

1993 yılında Merhum Şehit liderimiz Sayın Muhsin YAZICIOĞLU’NUN onayı ve talimatıyla NİZAM-I ALEM Ocakları adıyla kuruldu. 2001 yılında yine Liderimiz Sayın Muhsin YAZICIOĞLU’NUN talimatı ile ismi değiştirilerek Alperen Ocakları adıyla faaliyetlerine devam etmektedir.Şimdi ise Alperen Ocakları Eğitim Kültür Vakfî'na dönüştürülerek kurumsallaşma yoluna gidilmiştir.

Alperen Ocakları hakkında bilgi verirmisiniz?

Alperen Ocakları vatanını, milletini, bayrağını seven, milliyetçi, maneviyatçı,demokrasiye inanmış gençleri bünyesinde barındıran ahlaklı, terbiyeli, kültürlü bireylerin yetişmesi için çaba harcayan; bir elinde bilgisayar bir elinde Kuran olan bir gençliği hedefleyen, ilim, kültür yuvalarıdır.

Alperen Ocakları Edirne Şubesi olarak faaliyetleriniz hakkında bilgi verirmisiniz?

Biz en başta yapılması gereken şeyin eğitim olduğunu düşünerek bu konuda seminer ve toplantılar yapıyoruz. Gençlerimizin her alanda bilgi donanımına ihtiyacı olduğunu düşünerek bilim, kültür, sanat tarih gibi konularda bilgiler veriyoruz. Gençlerimize vatan, millet, bayrak sevgisini öğretmenin yanı sıra; dini konularda da onların bilgi sahibi olmasına özen gösteriyoruz.
Gençlerimizin halkın değer yargılarını bilen, kendini ve toplumu sorgulayan, örfünü, adetini, geleneğini bilen Türk aile yapısına uyum sağlayan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Onları Türk geleneğine ve İslama karşı değişik fikir akımlarından, uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmaya gayret ediyoruz. Her önemli gün ve haftada dini ve milli olan özel günlerde, gerek ocakta, gerekse büyük salonlarda etkinlikler yapıyoruz. Bunun yanı sıra toplumun tamamını ilgilendiren konularda kitlesel konferanslar düzenleyerek halkımızın bilinçlendirilmesine önayak oluyoruz. Yaptığımız bütün programlarda sivil toplum kuruluşu ayırt etmeksizin herkesi davet ediyoruz. Çünkü asgari müşterekte buluştuğumuz noktaların var olduğuna inanıyoruz.
Alperen Ocakları olarak kürdü, lazı, çerkezi, alevisi ve sünnisi, zengini, fakiri ayırt etmeksizin hepsini kucaklıyoruz. “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz” düsturuyla hareket ederek ocağımızın herkese açık olduğunu belirtmek istiyoruz. Eğitim, kültür ve bilimsel çalışmalarımızın yanı sıra eğlence amaçlı çalışmalar da yapıyoruz. Bu tür faaliyetlerimizden başka biz öncelikle halktan gelen kişiler olduğumuz için, halkımızla, esnafımızla iç içeyiz. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla sıcak ilişkiler kurarak beraber faaliyetlere imza atıyoruz. Kamu birimindeki büyüklerimize sık sık ziyaretlerde bulunarak, Edirne’miz ile ilgili projelerimizi aktarıyoruz. Bunun yanı sıra istek ve taleplerimizi de iletiyoruz.

Alperen Ocakları'nın adı zaman zaman ulusal basında yer alıyor, son zamanlarda da sıkça yer aldı bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Şimdi öncelikle şunu belirtmek isterim ki Alperen Ocakları demokratik bir yapıdır, legal bir teşkilattır. Bizim illegal olan demokratik ve yasal olmayan hiç bir işte, olayda, işimiz ve yerimiz yoktur. Altını çizerek tekrar belirtmek istiyorum bizim yaptığımız faaliyetler tamamen demokratiktir, yasaldır. Biz gençlerimizi kavgadan, çatışmadan uzak tutuyoruz. Çünkü bizim asıl kavgamız cehaletledir. Biz Edirne Alperen Ocakları olarak ülke gündemindeki konulara, olaylara karşı demokratik tepkimizi her zaman gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Gerek bundan önce, gerekse şimdi bazı kişiler, çevreler Alperen gençliğini çatışma ortamına çekmek istiyorlar Alperen Ocakları bu oyunlara gelmedi, bundan sonrada oyunları bozacaktır, bu oyunlara gelmeyecektir.
Biz ülkemizin birliğinden, dirliğinden ve beraberliğinden yanayız. O yüzden diyoruz ki; Allahımız bir, kıblemiz bir, vatanımız bir, bayrağımız bir, devletimiz bir, kitabımız bir, işte bu kadar bizi birbirimize bağlayan BİR varken bu çatışma, bu kargaşa, bu kavga niye diyoruz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz, herkesi kucaklıyoruz. Biz teröre karşıyız, biz bölücülüğe karşıyız; biz hırsızlığa, yolsuzluğa karşıyız. Biz devletimizin bölünmez bütünlüğünü savunuyoruz. Biz devletimizin üniter yapısı bozulmasın diyoruz. Biz bizi bize bağlayan değerleri savunuyoruz. Biz Türkün örfünü, âdetini, geleneğini; İslam’ın ahlak ve faziletini benimsiyor ve bu şekilde hareket ediyoruz. Biz lafta olanı değil; düşüncelerimizi, söylediklerimizi harekete fiiliyata koyan, dönüştüren bir teşkilatız.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra yapınızda bir değişiklik bir değişme oldu mu?

Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadeti sonrası camiamız zor bir süreç yaşadı. Diğer camialar gibi dağılıp yok olmamız beklenirken, bugün dahi bütün zorluklara rağmen hala aynı coşkuyla herkes ama herkes davamız için çaba göstermektedir. Kısıtlı imkânlara rağmen, cemiyetçiliğin zorluklarına rağmen kimse kaçmadı ve ben de varım dedi. Bu da hala inandığımızın ve umutlu olduğumuzun açık göstergesidir.
Bizim davamızın ve camiamızın büyüklüğü sayısal verilerle ölçülemez, değerlendirilemez. Biz bir iman hareketiyiz, bizim gücümüz imanımızdır ve bu dünyada biz bir manayız.

Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti olan Alperen Ocakları; imanlı, vatansever ve ilay’ı-kelimetullah için mücadele edecek bir nesil yetiştirmek için bütün enerjisiyle çalışmalarına aralıksız devam etti ve etmeye de devam edecektir.Alperen Ocakları; yayınlarıyla, düzenlediği programlarla, yetiştirdiği insanlarla artık bu topraklarda kökleşmiş bir kurum olduğunu ispatlamıştır.

Son olarak mesajınız nedir?

Biz Alperen Ocakları olarak önce Cenab-ı Allah’ın ardından asil Türk milletinin destek ve dualarının bizimle olduğunu bilerek mücadelemize devam ediyoruz. Yürüdüğümüz yol Cenab-ı Allah’ın nizam-ını yayma yoludur, İlah-i Kelimetullah yoludur. Bu yol hak yoludur.
Biz binlerce yıllık mazisi olan bir milletin torunlarıyız. Çanakkale de Kurtuluş Savaşı’nda ayrım yapılmaksızın herkes milli bir mücadele verdi. Öyleyse gelin görüşlerimizi ve etnik kökenlerimizi bir kenara bırakalım ve binlerce yıldır üzerinde hep beraber yaşadığımız bu cennet vatana sahip çıkalım. Bizler bir olur, birlik olursak ayakta durabiliriz.

 

nettomedya

https://www.trakya22.com adresinden 23 Ekim 2024, 14:32 tarihinde yazdırılmıştır.